Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гуменюк пояснила, чому Україна не збиває російські шпигунські повітряні кулі
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуменюк пояснила, чому Україна не збиває російські шпигунські повітряні кулі

Наталію Гуменюк розповіла, чому українські військові не збивають російські шпигунські повітряні кулі.

19 лютого 2023, 09:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В українському небі з'явились російські шпигунські повітряні кулі. Проте ЗСУ не планують їх збивати одразу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на керівницю Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталію Гуменюк, яка в ефірі національного телемарафону пояснили причини, чому Україна не збиває російські повітряні кулі.

Гуменюк пояснила, чому Україна не збиває російські шпигунські повітряні кулі

Керівниця пресцентру ОК Південь Наталія Гуменюк. Фото з відкритих джерел

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що в українському повітряному просторі були зафіксовані російські повітряні кулі з кутовими відбивачами та РЕБ-передавачем. Полковник пояснює, що Росія застосувала повітряні кулі для розвідки, аби виявити місце знаходження нашого ППО, а також відволікти системи протиповітряної оборони від російських ракет. Юрій Ігнат стверджує, що такі повітряні кулі можуть використовуватись через брак безпілотників у Росії. Також стало відомо, що перші такі об'єкти українські військові збили. 

Проте речниця ОК Південь Наталію Гуменюк, зазначила, що наразі за російськими пристроями ведеться спостереження, але відкривати по ним вогонь поки не планується.

"Ці кулі — це способи вивідування, звідки спрацює наша ППО. Тож ми поки що обмежувалися спостереженням за ними й не відкривали своїх позицій", — зазначила Наталія Гуменюк.

Подібні шпигунські об'єкти раніше були поміченні на території США та Канади, ймовірно, це були китайські шпигунські прилади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Гуменюк повідомила про дату нового ймовірного масового ракетного удару.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО Єнса Столтенберга, який звинуватив дві країни в запуску шпигунських повітряних куль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини