Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не НЛО, а «дідівські методи», - Ігнат про повітряні кулі над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Не НЛО, а «дідівські методи», - Ігнат про повітряні кулі над Україною

Ворог використовує кулі з відбивачами на шнурку як хибні цілі

15 лютого 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

Росія у війні проти України використовує "дідівські методи" — повітряні кулі з кутовими відбивачами. Такі повітряні цілі були помічені українськими військовими сьогодні в небі над столицею, пишуть "Коментарі".

Не НЛО, а «дідівські методи», - Ігнат про повітряні кулі над Україною

Примітивні повітряні кулі знову з’явилися в українському небі

Сьогодні, 15 лютого, було виявлено 6 ворожих повітряних цілей в небі столиці. Усе це — повітряні кулі, які рухаються в просторі під дією вітру. По усім ним спрацювали засоби ППО. Більшість цих зондів були збиті.

Остаточне визначення типу та характеристик літальних апаратів та їхнього обладнання буде зроблено після детального вивчення та аналізу решток збитих об’єктів.

"Можливо, ворог це використовує через дефіцит БПЛА оперативно-тактичного рівня, розвідувальних апаратів, яких ним було багато втрачено", — пояснює ситуацію речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

На його думку, армія рашистів використовує ці кулі перш за все як хибні цілі. Власне сьогоднішні повітряні тривоги в Києві та області викликані саме такими російськими кулями з металевими відбивачами.

"Ці кулі в діаметрі до півтора метра запускають у повітря. На шнурку прикріплений кутовий відбивач разом із РЕБ-передавачем. Це - повітряна ціль. Нашим засобам Протиповітряної оборони потрібно відповідно реагувати на неї, але жодної загрози людям вони не становлять. Це, такий собі, дідівський метод розвідки", — каже Юрій Ігнат.

За його словами, ці "НЛО" рухаються за напрямом вітру та ведуть радіолокаційну розвідку. Це не зонд, не аеростат, це просто куля, яка несе шматок металу.

"Повітряні сили сканують небо України і ведуть радіолокаційну розвідку простору. Тут вже йде майстерність наших людей, щоб відрізнити, що летить",- підсумував речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

Як писали "Коментарі", нещодавно повітряні кулі з’явилися в повітряному просторі США і Канади, згодом уже й України та Молдови.

Читайте також на порталі "Коментарі" — для України стає реальністю нова коаліція післявоєнних гарантій безпеки.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини