Головна Новини Суспільство Війна з Росією Грузія відкриє другий фронт проти Росії: про що свідчить заява глави розвідки РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Грузія відкриє другий фронт проти Росії: про що свідчить заява глави розвідки РФ

Глава російської зовнішньої розвідки Сергій Наришкін під час візиту до Білорусі повідомив, що Захід намагається переконати Грузію відкрити другий фронт проти Росії.

4 квітня 2023, 17:00 comments1296
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін стверджує, що Захід змушує Грузію відкрити другий фронт війни проти Росії. Наскільки реально, що Грузія вестиме військові дії проти РФ? На що направлено заяву Наришкіна? З цими питаннями портал "Коментарі" звернувся до експертів.

Грузія відкриє другий фронт проти Росії: про що свідчить заява глави розвідки РФ

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін. Фото з відкритих джерел

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков поділився таким коментарем:

"Перше враження від прочитання новини — це те, що Наришкін запозичив методику у Медведєва і почав косити під ідіота, щоб не відповідати на майбутньому суді. Виконавча влада Грузії перебуває під повним контролем Москви. Грузинські патріоти, які мріють повернути територіальну цілісність країни, ніяк не впливають на рішення проросійської влади. Але навіть якби впливали, то Грузія сьогодні не має військового потенціалу, щоб починати конфлікт з РФ, хай і застряглою в Україні, і ніякі "підштовхування" з боку хоч Євросоюзу, хоч НАТО, хоч рептилоїдів з центру Землі, цієї ситуації не змінять".

За словами експерта, Грузія відкриє другий фронт проти РФ, тільки якщо ЗСУ пройдуть маршем через весь південь Росії аж до Батумі.

"З іншого боку, словоблуддя Наришкіна щодо "другого фронту в Грузії" працює на збочену картину в скособоченому мозку Путіна: Росія в оточенні ворогів, всі її зрадили, вона воює з усім світом. І ці хворі вигадки допомагають хоч якось виправдати ту явну невдачу вторгнення в Україну, яку зараз переживає недоімперія та її керівництво", – констатує Олександр Кочетков.

Керівник політико-правових програм в Українському центрі суспільного розвитку Ігор Рейтерович припускає, що ця заява Наришкіна може мати дві мети.

"З одного боку — це продовження кремлівської тези про Росію як про обложену фортецю, яка воює чи не з усім світом. Особливо із Заходом. Який нібито змушує інші країни, які займали навіть відносно нейтральну позицію щодо РФ, виступати проти неї. Зрозуміло, що подібними меседжами Росія десь підвищує свою значущість, десь наголошує на протистоянні західним цінностям і так далі”, – пояснює Ігор Рейтерович.

Але, на його думку, не можна виключати і те, що такі заяви мають також другу мету. А саме – створення перспективного казусу беллі (приводу для війни) на майбутнє.

"Влаштувати маленьку переможну війну (яка так потрібна путінському режиму на тлі тотальних поразок) проти Грузії росіяни здатні. Це все ж таки не Україна. Але для цього потрібна буде якась причина. Може подаватися якась міфічна підготовка нападу з боку Грузії на РФ, те, в чому Кремль звинувачував Україну, "аргументуючи" своє широкомасштабне вторгнення в нашу країну, — нагадує експерт. — Поки наришкінська заява виглядає більш як зміцнення пропагандистської тези про РФ як обложену фортецю. Але в будь-який момент, під впливом тих або інших обставин, все може змінитися більш агресивну риторику і спроби розпочати бойові дії проти Грузії".

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що НАТО розширюється: про що це говорить — які перспективи України.

Також "Коментарі" повідомляли, що президент Грузії звернувся до українців на незапланованій зустрічі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини