Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генасамблея ООН закликала Росію вивести війська з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Генасамблея ООН закликала Росію вивести війська з України

141 держава виступила на підтримку України, 7 – проти

23 лютого 2023, 23:59
Поділіться публікацією:

Генасамблея ООН на своїй надзвичайній сесії у четвер схвалила резолюцію на основі десяти пунктів, запропонованих восени минулого року Україною. Цей план має покласти край російському вторгненню в Україну. Про це повідомляють "Коментарі".

Генасамблея ООН закликала Росію вивести війська з України

Більшість членів ООН підтримали Україну

Серед вимог документа до Росії – "негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів". Резолюція містить вимогу щодо дотримання гуманітарного права при поводженні з військовополоненими та припинення атак на інфраструктуру України. Також міститься вимога "забезпечити відповідальність за найтяжчі злочини відповідно до міжнародного права, скоєні на території України шляхом проведення належних, справедливих та незалежних розслідувань та судового переслідування на національному або міжнародному рівні".

За резолюцію проголосувала 141 держава-член ООН, утрималися – 32 (Іран, Казахстан, Китай, Куба, Вірменія, Узбекистан, Киргизстан, ПАР, Шрі-Ланка, В'єтнам, Пакистан та ін.), 7 – проти (Білорусь, КНДР, Еритрея, Малі, Нікарагуа, Росія та Сирія).

Нагадаємо, що напередодні річниці вторгнення президент України Володимир Зеленський відкинув можливість компромісу з Путіним та висловив упевненість у необхідності повної деокупації території України, включаючи півострів Крим.

"Якщо ми не деокупуємо території — або якщо наші партнери дозволять Росії знайти якісь компроміси щодо Донбасу чи Криму, чи півдня наших територій, не деокупувати їх, то це буде бомба [яка чекає, щоб вибухнути] посеред нашої країни, та бомба посеред Європи", – упевнений Володимир Зеленський.

Також військовий експерт назвав три чинники, які сприятимуть українському контрнаступу. А глава ГУР розповів про поточну стратегію РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини