Головна Новини Суспільство Війна з Росією Феномен зради на клітинному рівні: Опублікували телефонні розмови Богуслаєва з російськими «кураторами»
commentss НОВИНИ Всі новини

Феномен зради на клітинному рівні: Опублікували телефонні розмови Богуслаєва з російськими «кураторами»

Богуслаєв не лише погоджує подальше постачання двигунів українського виробництва для штурмових гелікоптерів армії РФ, а й скаржиться на обстріли та мародерство російських солдатів

9 березня 2023, 20:45
Поділіться публікацією:








Про бізнес-інтереси Богуслаєва, його погляд на війну в Україні, співпрацю з підсанкційним Іраном та лобістів у владі йдеться в оприлюднених журналістами-розслідувачами записах телефонних розмов, пишуть "Коментарі".

Феномен зради на клітинному рівні: Опублікували телефонні розмови Богуслаєва з російськими «кураторами»

Расследователи верифицировали ранее не опубликованные записи телефонных разговоров эксруководителя "Мотор Сичи" с представителями ВПК РФ

"Схеми" отримали ексклюзивні записи розмов колишнього президента стратегічно важливого підприємства "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Ще восени СБУ затримала його за підозрою у постачанні в Росію авіадвигунів та запчастин до них, які країна-агресор, своєю чергою, використовувала для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів.

Журналісти верифікували раніше не опубліковані записи. На них екскерівник "Мотор Січі" скаржиться на обстріли російської армії та мародерство російських солдатів. Але не припиняє вести справи з окупантами – навіть у розпал повномасштабного вторгнення. Бо переконаний, він – у безпеці.

"Народ же ждал освободителей! А пришли, бл***, оккупанты!" — йдеться в одній з розмов Богуслаєва.

На записах, тоді ще керівник підприємства і Герой України, після 24 лютого не лише погоджує з представниками російського ВПК подальше постачання двигунів українського виробництва для штурмових гелікоптерів армії РФ, через "креативні схеми", зокрема, Китай.

"Схема рабочая: они — через китайцев платят юани, а китайцы уже нам.." — каже Богуслаєв.

Окрім того, він відверто висловлює своїм російським співрозмовникам побажання, щоб Путін довів намір окупації України до кінця, розуміючи, що в іншому випадку його чекає крах.

В іншій розмові український бізнесмен, багаторічний народний депутат В’ячеслав Богуслаєв, продовжуючи домовлятись про торгівлю двигунами для російської штурмової авіації, нарікає своїм впливовим співрозмовникам в РФ, що російські ракетні обстріли зачепили очолюваний ним авіаційний завод у Запоріжжі. Окрім того, говорить і про неймовірні грабежі його підприємств.

"Скажите там на совещании у министра, что "Мотор Січ" бомбят! Скажи, что ж вы бл*** делаете?? – і обурюється мародерством з боку російської армії: Грабеж страшный, бл***! Даже я не думал, что такое может быть! Народ ждал освободителей, а пришли оккупанты, бл***!"

Журналісти, як кажуть, у своєму розслідуванні намагалися розібрати феномен зради фактично на клітинному рівні.

"Певно, що багаторічна робота стратегічного підприємства на російську оборонку не могла бути зав’язана лише на одній людині, або лише на керівництві цього підприємства. Тому так важливо виявити та покарати усіх гвинтиків цієї системи на всіх рівнях", — додають розслідувачі.


"Коментарі" також писали про те, що президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва взяли з підозрою у зраді під варту в жовтні 2022 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", В'ячеслава Богуслаєва звинувачують у постачанні Росії авіадвигунів та іншого обладнання для бойових літаків РФ, які потім атакували українські населені пункти. Слідчі стверджують, що мають докази співпраці бізнесмена з росіянами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти озвучили прямі й непрямі втрати України від війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини