Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерти озвучили прямі й непрямі втрати України від війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти озвучили прямі й непрямі втрати України від війни

Пряма сума втрат України від війни – понад $125 млрд. Непрямі втрати – до $1 трлн

9 березня 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

За трохи більше як рік повномасштабної війни, що розв’язала РФ на території України, наша держава понесла колосальні збитки, навіть якщо ці підрахунки є лише попередніми. Адже порахувати все через окупацію практично неможливо, пишуть "Коментарі". Про це в ефірі телемарафону Єдині новини на телеканалі “Ми-Україна” розповів економіст Ukraine Economic Outlook Григорій Кукуруза.

Експерти озвучили прямі й непрямі втрати України від війни

"Лише пряма сума втрат, тобто там зруйнована місцева інфраструктура — більш як 125 млрд доларів. А якщо ще порахувати всі загальноекономічні наші втрати, то вони демонстрували в різні періоди — десь понад пів трильйона або й трильйон. Є різні підходи до обрахування непрямих економічних втрат — того, що ми, українці, планували заробляти, звісно, без війни", — сказав економіст.

За словами експерта, відновлення України у мирний вже час відбуватиметься в тому числі й коштом конфіскованих активів РФ.

"Коментарі" також писали про те, що за словами президента, Україна потребує інвестицій в енергетичний сектор для диверсифікації виробництва енергії, а також в об'єкти для зберігання електроенергії.

Як повідомляв портал "Коментарі", На засіданні Уряду 13 січня створили на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру — Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук переконаний, що перегляду та удосконалення потребує ціла низка законодавчих актів, поряд з тим є й такі, що вимагають нагальних змін: єдина правова практика, Конституція України, закони воєнного часу, міжнародне право, євроінтеграційний напрям, в тому числі й законопроєкт про правотворчу діяльність. За словами парламентаря, попереду — адаптація національного законодавства до європейського. І це — ґрунтовна і надважлива робота для нашого активного поступу на шляху до ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

9 березня 2023, 18:40

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини