Головна Новини Суспільство події Мав звання «Героя України», а тепер звинувачений у зраді: хто такий В'ячеслав Богуслаєв
commentss НОВИНИ Всі новини

Мав звання «Героя України», а тепер звинувачений у зраді: хто такий В'ячеслав Богуслаєв

СБУ запідозрила у зраді та співпраці з Росією директора компанії "Мотор Січ".

23 жовтня 2022, 15:05 comments1885
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В суботу стало відомо, що СБУ заарештували одного з посадовців компанії "Мотор Січ". Пізніше з’ясувалось, що ним виявився почесний голова одного з найбільших виробництв авіадвигунів в Україні В'ячеслав Богуслаєв. Окрім того, бізнесмен входить у списки найбагатших українців. Портал "Коментарі" зібрали інформацію про В'ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у співпраці з РФ.

Мав звання «Героя України», а тепер звинувачений у зраді: хто такий В'ячеслав Богуслаєв

Хто такий В'ячеслав Богуслаєв. Фото з відкритих джерел

В'ячеслава Богуслаєва звинувачують у постачанні Росії авіадвигунів та іншого обладнання для бойових літаків РФ, які потім атакували українські населенні пункти. Слідчі стверджують, що мають докази співпраці бізнесмена з росіянами.

В'ячеслава Богуслаєва народився в 1938 році в Казахстані, в 50-х роках служив в армії СРСР, потім закінчив Запорізький технічний інститут та отримав звання інженера-механіка за спеціальністю авіаційні двигуни. Після чого кар’єра Богуслаєва різко пішла в гору і в 1994 році він очолив "Мотор Січ", якою керував 12 років, а зараз має статус почесного директора компанії.

У 2000 році Леонід Кучма нагородив Богуслаєва званням "Героя України" за розвиток машинобудівництва. У 2004 році Богуслаєв отримав "Орден дружби" від Російської Федерації через тісні зв’язки у співробітництві між країнами. Цікаво, що у 2010 році бізнесмен очолив список з 10 людей, які найбільше допомагали у зміцненні національної безпеки України в період з 2005 по 2010 роки. Також, В'ячеслав Богуслаєв входив до проросійської "Партії Регіонів".

У 2021 році в рейтингу найбагатших українців Богуслаєв посів 69 місце зі статками у 152 млн доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про затримання директора підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва з підозрою у зраді.

Також "Коментарі" писали що означає розслідування СБУ для інших підприємств, які працюють з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 жовтня 2022, 14:30

Як не згадати пораду, не копати іншому яму. Україна отримує по голові своїм (зробленим або проданим Кучмою) - унікальний досвід для світу. Купа зброї, яка прилітає до нас, ще радянського періоду, розроблена в Україні. Гадали, що буде вбивати десь? Карма вирішила інакше. Ознака зла - до нього повертається його зло.


Новини