Головна Новини Суспільство Війна з Росією Офіційно: СБУ затримала президента компанії «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційно: СБУ затримала президента компанії «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва

Голова української компанії постачав авіадеталі для російських вертольотів.

23 жовтня 2022, 10:21 comments1145
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські спецслужбовці за підозрою у роботі на Російську Федерацію затримали Вячеслава Богуслаєва, що є президентом українського промислового гіганта "Мотор Січ". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт СБУ.

Офіційно: СБУ затримала президента компанії «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва

СБУ затримала президента компанії "Мотор Січ". Фото з відкритих джерел

Співробітники Служби безпеки України оголосили підозру Вячеславу Богуслаєву за двома статтями (ст. 111-1 та ст. 111-2). У цих статях мовиться про колабораційну діяльність та співробітництво з країною агресором.

Президента "Мотор Січ" затримали через кримінальне провадження про постачання військової техніки та запчастин до Російської Федерації. Слідство встановило, що В'ячеслав Богуслаєв причетний до постачання товарів військового призначення до російської компанії "Ростех", що тісно веде співпрацю з російськими військовими силами.

Головним чином В'ячеслав Богуслаєв постачав двигуни для виробництва та ремонту російських військових вертольотів, серед яких Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан", КА-52 "Алігатор", Мі-28Н "Нічний мисливець".

Саме цю бойову техніку авіації росіяни використовували під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

Офіційно: СБУ затримала президента компанії «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про жителя Бучі, який співпрацював з російськими окупантами. Окрім того, чоловік отримав зброю від росіян та тероризував проукраїнських жителів. СБУ встановило особу чоловіка, та з'ясувало, що він вступив в добровольці батальйони, щоб приховати власні сліди злочину.

Також "Коментарі" писали про те, що СБУ ідентифікувало 30 колаборантів в одній з українських областей, що співпрацювали з Російською Федерацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини