Головна Новини Суспільство Війна з Росією F-16 може отримати ще раніше: про що домовилися Умеров із головою Міноборони Данії
commentss НОВИНИ Всі новини

F-16 може отримати ще раніше: про що домовилися Умеров із головою Міноборони Данії

Рустем Умеров обговорив із головою Міноборони Данії прискорення передачі України F-16

25 жовтня 2023, 15:05
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Рустем Умеров обговорив зі своїм данським колегою Троельсом Лундом Поульсененом процес прискорення передачі Україні винищувачів F-16. Як передає портал "Коментарі", про це Рустем Умеров повідомив у Facebook.                       

F-16 може отримати ще раніше: про що домовилися Умеров із головою Міноборони Данії

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Дякую міністру оборони Королівства Данія Троельсу Лунду Поульсену за плідні та конструктивні переговори та відверту бесіду в Києві. Ключове питання: прискорення передачі Україні винищувачів F-16", — написав Рустем Умеров.

Також міністри обмінялися думками щодо розмінування деокупованих територій, професійної підготовки українських захисників, співпраці щодо впровадження ІТ в українській армії та надання додаткової допомоги.

Варто зазначити, що Нідерланди та Данія очолили коаліцію союзників України з навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в уряді Швеції триває активне обговорення питання щодо постачання Україні багатоцільових винищувачів Gripen. Якщо раніше Швеція не надто виявляла бажання поставити Україні авіацію, то після того, як у цьому питанні активізувалися сусідні з нею країни, ситуація змінилася.                                                                                                                                                                     

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ЗСУ відреагували на чутки про передачу Україні F-16 вже у лютому.

Раніше "Коментарі" писали, чи можуть принести мир в Україну домовленості на глобальному рівні, що відбувається на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини