Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт розповів, за яких умов Польща і Україна можуть створити спільну систему ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, за яких умов Польща і Україна можуть створити спільну систему ППО

Системи ППО Польщі могли б «прикрити» Львівську область, проте потрібно провести консультації з НАТО і прийняти політичне рішення, заявив в ефірі Freedom політичний оглядач Денис Попович, передає портал «Коментарі»

7 лютого 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

Якщо політичне рішення буде ухвалено, то Україна і Польща можуть створити спільну систему протиповітряної оборони та разом збивати російські ракети, які підходять до кордонів Польщі.

Експерт розповів, за яких умов Польща і Україна можуть створити спільну систему ППО

ППО могла б "прикрити" Львівську область

За словами Поповича, щоб таке рішення було прийняте, необхідно провести консультації з членами НАТО, оскільки в Альянсі можуть турбуватися, чи Росія не розцінюватиме такі дії, як участь НАТО у війні на боці України.

"Одна справа, якщо російські ракети випадково потраплять на територію Польщі, і польська ППО їх зіб’є. А інша, якщо польська ППО збиватиме російські ракети на території України. Це можна розцінити, як вступ країни НАТО у війну вже безпосередньо на боці України",
— відзначив Попович.

За його словами, якщо би поляки взяли на себе зобов’язання "прикрити" Львівську область, тоді Україна могла б перемісити свої ЗРК з цього напрямку на інший. Проте, експерт сумнівається, що військове командування пішло б на такий крок, бо тоді у питанні захисту треба було б цілковито покластися на партнерів.

"Так чи інакше, я думаю, що українське Командування Повітряних сил не хотіло б повністю покладатися на можливості партнерів. Не тому, що ми їм не довіряємо, а тому що хотілося б самостійно володіти ситуацією, особливо в такій чутливій сфері, як система протиповітряної оборони",
— додав Попович.

До речі, за даними соцопитування, яке нещодавно було проведено у Польщі, майже 70% поляків вважають, що їхня країна повинна почати переговори з НАТО та Україною про збиття російських ракет, що летять у бік Польщі, у прикордонних областях України. Йдеться про встановлення в цих регіонах протиповітряної оборони Альянсу.

Портал "Коментарі" повідомляв, про останній ракетний ударРосії і розповідав, де зафіксовані найбільші руйнування. Зокрема, одне із міст, яке сильно постраждало від ракетного терору окупантів 7 лютого став Миколаїв. У місті внаслідок російської ракетної атаки є поранені люди та пошкоджені житлові будинки, водопровідні та газові мережі. Традиційно під ударом окупантів опинився Київ.

Портал "Коментарі" повідомляв, що на думку військового оглядача Олександра Коваленка, росіяни під час ракетного удару хотіли знищитилітаки F-16, яких в Україні ще немає.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що Польща може збивати російські ракети над територією України, проте керівництво країни вибирає більш виважену позицію, щоб "не втягувати" НАТО у протистояння з РФ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://uatv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини