Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт розповів чи може Польща збивати російські ракети над територією України
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів чи може Польща збивати російські ракети над територією України

Польща може збивати російські ракети над територією України, проте керівництво країни вибирає більш виважену позицію, щоб «не втягувати» НАТО у протистояння з РФ, заявив в ефірі «Еспрессо» директор компанії Defense Express Сергій Згурець

7 лютого 2024, 11:20
Поділіться публікацією:

Під час масованої ракетної атаки РФ по території України 7 лютого одна з крилатих ракет наблизилась до кордону з Польщею, а потім розвернулася і почала кружляти над західною Україною. Для відбиття потенційної загрози Польща підіймала свої винищувачі F-16.

Експерт розповів чи може Польща збивати російські ракети над територією України

Польща має все необідне для збиття російських ракет

Як вважає Сергій Згурець, зараз керівництво Польщі починає діяти більш рішуче, ніж раніше, коли допустило падіння російської ракети на своїй території. Як нагадав експерт, тоді поляки ставили питання уряду, чому не була задіяна система ППО. Тепер, додав Згурець, ситуація змінюється і поляки діють більш рішуче.

Разом з тим, він підкреслив, що комплекси ППО Patriot й винищувачі F-16 можуть збивати з території Польщі російські ракети, які летять над Україною, проте керівництво країни наразі займає більш виважену позицію у цьому питанні.

"Аби уникнути цього політичного, ніж військового моменту, — що Польща починає збивати російські ракети, і НАТО наближається до прямого протистояння з Росією. Думаю, що військово-політичне керівництво НАТО поки що не хоче це виводити на перший план",
— підкреслив Згурець.

Нагадаємо, за інформацією Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, сили ППО 7 лютого знищили 44 цілі: 29 боєголовок та 15 БПЛА. Загалом, за його інформацією, окупанти застосували 64 засоби повітряного нападу. Вони гатили по Україні "іскандерами", "калібрами", ракетами С-300 та іншими ракетами і дронами.

Портал "Коментарі" повідомляв, про останній ракетний ударРосії і розповідав, де зафіксовані найбільші руйнування. Зокрема, одне із міст, яке сильно постраждало від ракетного терору окупантів 7 лютого став Миколаїв. У місті внаслідок російської ракетної атаки є поранені люди та пошкоджені житлові будинки, водопровідні та газові мережі. Традиційно під ударом окупантів опинився Київ.

Портал "Коментарі" повідомляв, що на думку військового оглядача Олександра Коваленка, росіяни під час ракетного удару хотіли знищитилітаки F-16, яких в Україні ще немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://espreso.tv/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини