Головна Новини Суспільство Війна з Росією До Великодня взяти Бахмут: Рашисти зміцнюються на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

До Великодня взяти Бахмут: Рашисти зміцнюються на Донбасі

Нові види озброєння разом з десантом з’явилися на сході України

9 квітня 2023, 15:26
Поділіться публікацією:

Російським військам на сході України вдалося зміцнити угруповання. Зокрема, замість ПВК “Вагнер” на штурмах з’являється десант зі своїм штатним озброєнням та специфічними видами бронетехніки. Про це в Телеефірі заявив генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ (2014-2015 рр.) Віктор Ягун, пишуть "Коментарі".

До Великодня взяти Бахмут: Рашисти зміцнюються на Донбасі

Замість ПВК “Вагнер” на Донбасі з’являється десант РФ зі своїм штатним озброєнням

“Десантники прибули зі своїм штатним озброєнням. Є інформація про використання специфічної бронетехніки та видів озброєння. Їм це не надто допомагає. Вони дійсно в деяких місцях мають успіхи щодо просування, але кардинально змінити ситуацію на фронті їм не вдається”, — сказав Ягун.

З боєприпасами ситуація у росіян не покращала — ЗС РФ починають суттєво економити боєприпаси.

“Вони таки економлять боєприпаси, немає такого масованого використання, як було раніше. Є дві версії, або у них справді проблема серйозна, або вони намагаються заощадити боєприпаси через можливі наступи українських військ”, — сказав експерт.

Росіяни намагаються покращити своє становище на фронті і є інформація, що вони отримали наказ за тиждень, тобто до Великодня взяти Бахмут, зазначив Ягун.

“Не знаю, наскільки їм це вдасться. У них всяких дедлайнів було багато. Але вони намагаються відновити бойові дії у напрямку Вугледара. У нас залишаються великі проблеми на трьох ділянках основних — Бахмут, Авдіївка та Кремінна-Сватове. Але здебільшого на решті всіх ділянок вони переходять до жорсткої оборони”, — підсумував гість ефіру.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що можливий український контрнаступ не буде легким з багатьох причин. Про це заявив колишній командувач армією США в Європі Марка Гертлінга.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що ЗСУ встановили шість тисяч протитанкових мін. На півночі України,  у областях, які межують з Білоруссю та Росією, відбувається нарощування системи інженерних загороджень.

Читайте також на сайті "Коментарі" – як йде підготовка до контрнаступу ЗСУ – чому стільки шуму, прогнозів, "зливів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини