Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американський генерал розповів, яким може бути український контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський генерал розповів, яким може бути український контрнаступ

Легким він не буде

8 квітня 2023, 22:56
Поділіться публікацією:

Можливий український контрнаступ не буде легким з декількох причин. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву колишнього командувача армією США в Європі Марка Гертлінга. Генерал-лейтенант розповів про це під час зустрічі зі студентами під назвою "Переналаштований світ: наслідки війни Росії проти України", яку 7 квітня проводила програма Російських та євразійських досліджень Університету Джорджа Мейсона.

Американський генерал  розповів, яким може бути український контрнаступ

Марк Гертлінг розповів, яким може бути українським контрнаступ

"По-перше, захист завжди легший, ніж напад. І, по-друге, українським генералам довелося включити у свої формування величезну кількість нової техніки та провести навчання на високому рівні", – сказав колишній військовий посадовець США, передає "Радіо Свобода".

За словами Гертлінга, слід очікувати не так великого контрнаступу, як серії різних скоординованих ударів у різних частинах лінії фронту "у час і місце, які обере Україна".

"Я вважаю, що це будуть кілька різних атак у різних регіонах, які матимуть певний спектр складності", – зауважив генерал-лейтенант.

Він наголосив, що за допомогою союзників українська армія старанно готувалася до наступальних операцій цієї весни, знаючи, що українським військовим доведеться долати ешелоновану оборону противника.

Він зазначив, що йдеться про одні з найскладніших військових операцій, найважчих для виконання, крім того, таких, що призводять до найбільших втрат і мають потенціал для "неймовірної боротьби з обох сторін".

Генерал додав, що Росія протягом останніх чотирьох місяців нарощувала динаміку оснащення власних оборонних смуг, мінних полів, бойових позицій уздовж лінії фронту як на півночі, так і на півдні.

Гертлінг також застерігає від переоцінки українського війська, як це було зроблено щодо російської армії до початку повномасштабного вторгнення Росії.

"На початку цієї війни ми вважали, що російські війська надзвичайно потужні. Але вони довели, що не є такими. Зараз завдяки успіхам України ми вважаємо, що вона має найкращу армію, – каже генерал. - Україна має хорошу армію, але не найкращу у світі. Те, що деякі елементи військових операцій їм все ще недоступні, зменшує їхню ефективність на наступному етапі цієї війни. Але я справді вірю, що вони відвоюють значну частину території під час майбутнього весняного наступу".

Тим часом, росіяни збудували в Україні величезний окоп.

ЗСУ встановили шість тисяч протитанкових мін.

А українцям пропонують спробувати себе оператором дрона




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини