Головна Новини Суспільство Війна з Росією До колаборантів подався колишній міністр освіти України
commentss НОВИНИ Всі новини

До колаборантів подався колишній міністр освіти України

Він працював на Кучму та Януковича, а тепер прислуговує "Єдиній Росії"

27 квітня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Колишній голова Адміністрації президента часів Леоніда Кучми, екс-міністр освіти за Януковича — Дмитро Табачник став кандидатом в депутати від партії "Єдина Росія" та радником голови окупаційної адміністрації анексованої росіянами частини Запорізької області. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на  міського голову Мелітополя Івана Федорова.

До колаборантів подався колишній міністр освіти України

Дмитро Табачник співпрацює з ФСБ та балотується від "Єдиної Росії"

"В окупаційному уряді ТОТ (тимчасово окупованої території  ред.) Запорізької області поповнення. У гауляйтера Балицького новий "совєтнік". Компанію пікаперу і учаснику секс-скандалу Толмачову, який вчить Балицького проводити псевдовибори, тепер складає одіозний міністр уряду Януковича Дмитро Табачник, — повідомив Іван Федоров. - Цей нічому не вчить, але про всі помилки Балицького швиденько повідомляє кураторів з ФСБ. А щоб ефективніше контролювати захоплену територію, Табачник  балотується в депутати від путінської "Єдиної Росії"".

Нагадаємо, що Дмитро Табачник обіймав посаду другого голови Адміністрації Президента України (1994–1996). Двічі віце-прем'єр-міністр України (в урядах Віктора Януковича, 2002–2003, 2006–2007). З 11 березня 2010 року  по 23 лютого 2014 — міністр освіти і науки в уряді Миколи Азарова. Перебуває у всеукраїнському розшуку з липня 2015 року, з 2014 року переховується від українських правоохоронців у Росії. Фігурант санкцій Євросоюзу за незаконне привласнення державних коштів.

У листопаді 2022 року Табачнику оголосили підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). За даними СБУ, під час Російсько-української війни колишній державний діяч, маючи глибокі проросійські настрої, діяв від імені представників вищих органів влади Російської Федерації, добровільно співпрацював з Федеральною службою безпеки, організовував і координував діяльність керівників російських окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей. У січні 2023 року майно Табачника, зокрема п'ять ділянок і половину квартири у Києві,  арештувала СБУ. У січні 2023 року СБУ заарештувало майна Табачника на суму $2 млн.

На початку 2023 року президент Зеленський позбавив Табачника українського громадянства.

Тим часом, стало відомо про використання Росією нових зразків військової техніки.

В Україні представили новий безпілотник-розвідувальник.

Стало відомо, що тепер буде з хоромами Пугачової та Галкіна у Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини