Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо про використання Росією нових зразків військової техніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про використання Росією нових зразків військової техніки

Росія стала використовувати у війні з Україною "Пеніцилін"

27 квітня 2023, 15:14 comments1348
Поділіться публікацією:

Новий тип системи артилерійської розвідки "Пеніцилін" почала використовувати у війні з Україною Росія. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на військового експерта Олега Жданова. При цьому він оцінює її як "малоефективну".

Стало відомо про використання Росією нових зразків військової техніки

Олег Жданов

– Справді, вона не використовує радіохвилі, вона – звукотеплова, – розповідає Жданов. — Вона приймає звукові сигнали та теплове відображення від пуску ракет та залпів артилерії. Випробування було закінчено у 2018 році. 2019-го її поставили на озброєння, але в оборонному замовленні її практично не було. Є кілька експериментальних зразків, вона не пішла до серії, тому вони в поодиноких екземплярах знаходяться на лінії фронту.

Ефективність нової системи, за словами Жданова, "викликає багато питань".

– Її максимальна дальність 25 кілометрів. На 25 кілометрів вона може "побачити" запуск балістичної чи крилатої ракети. А артилерійський залп вона "бачить" на відстані 10-15 кілометрів, найбільше. Вона малоефективна, – каже Жданов. – А якщо сильні вітер та низька температура, коли теплове випромінювання мінімальне, коли звук зноситься вітром? Якщо сильний вітер – велика похибка.

При цьому американські радари артилерійської розвідки, які поставляються ЗСУ, забезпечують глибину контролю 10-50 кілометрів.

Як хваляться російські розробники комплексу, в 1Б75 "Пеніцилін" використовуються чотири звукотеплові локатори, велика стабілізаційна платформа та оптико-електронний модуль для визначення шумів та кінетичної енергії. Він оснащений шістьма звичайними та шістьма тепловізійними камерами для високошвидкісного сортування даних. Дальність радіозв'язку із зовнішніми абонентами сягає 40 км. Він може коригувати вогонь як однієї батареї, так і кожної кожної батареї дивізіону. Комплекс ефективно працює у будь-який час доби при температурі від мінус 40 до плюс 50 градусів за Цельсієм. Система встановлюється на шасі "Камаза", її розвідувальний оптико-електронний модуль кріпиться на підйомній щоглі. Відмінність "Пеніциліну" від американських РЛС контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 у тому, що в його роботі не використовуються радіохвилі, тому його не можна засікти радіотехнічними засобами та придушити системами радіоелектронної боротьби, кажуть розробники цієї системи артрозвідки.

Тим часом, Зеленський закликав Велику Британію стати лідером ще однієї коаліції для України.

Пригожин вирішив зупинити артилерійський вогонь у Бахмуті.

А Путін візьме участь у відкритті турецької АЕС.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини