Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні представили новий безпілотник-розвідувальник
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні представили новий безпілотник-розвідувальник

Українська компанія Ukrspecsystems представила свій новий БПЛА MiniShark

27 квітня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:

Прототип нового безпілотника показали на виставці Brave1. Про це повідомляє “Мілітарний”, пишуть "Коментарі". За даними розробників, дрон MiniShark в першу чергу створений для виконання розвідувальних завдань.

В Україні представили новий безпілотник-розвідувальник

Новий БПЛА MiniShark представив український виробник

В Ukrspecsystems стверджують, що безпілотник може виявляти наземні цілі в інтересах артилерії, спеціальних підрозділів та частин сухопутних військ. Радіус застосування БПЛА MiniShark сягає 35 км.

Розробники наголошують, що одна з переваг нового безпілотника – запуск з руки та легке транспортування. Адже вся система вміщається у двох рюкзаках.

Дрон з розмахом крил 2,6 метра і довжиною 125 см має максимальну злітну масу до 5 кг, тривалість його польоту – 2 години.

Заявлена максимальна швидкість польоту – 120 км/год. Робоча висота польоту – 1000 метрів. Безпілотник може бути оснащений оптико-електронною системою з 10-кратним оптичним збільшенням. Робочий діапазон температур під час експлуатації нового дрона становить від -15 °C до +45 °C.

MiniShark після завершення польотного завдання здійснює автономну посадку фюзеляжем.

Представник компанії розповів, що робота над створенням нового БПЛА почалася після отримання запитів від українських військових на подібний літальний апарат. Наразі безпілотник MiniShark проходить заводські випробування.

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що вперше у Німеччині виробник танків Leopard випустить унікальний безпілотник.

Як писали "Коментарі", Кремль все ж готується до параду 9 травня, розробивши паралельно інструкцію на випадок нападу українських безпілотників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини