Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для чого окупанти окопуються на Херсонщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого окупанти окопуються на Херсонщині

Через тиск Сил оборони російським армійцям доводиться відступати ближче до Криму і будувати оборонні лінії

1 березня 2023, 16:11
Поділіться публікацією:

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону прокоментувала інформацію про облаштування російськими загарбниками нових позицій на лівому березі Херсонської області, пишуть "Коментарі".

Для чого окупанти окопуються на Херсонщині

Російські військові облаштовують нові позиції у своєму глибокому тилу

"Вони усвідомлюють, що така лінія оборона їм буде потрібна. В своїх далеких планах вони мають відступати до неї", — зазначила вона.

Також Наталія Гуменюк розповіла про цілі, які ставлять перед собою окупанти, "евакуйовуючи" цивільне населення в населені пункти біля своїх нових позицій.

"Це імітація турботи про місцеве населення і також "прикриття" власної безпеки. Вони завжди ховаються за мирним населенням і їм потрібна відповідна щільність місцевого населення в тих місцях, де вони будуть облаштовувати для себе нові пункти базування", — каже вона.

Очільниця Об’єднаного координаційного пресцентру підкреслила, що Збройні Сили України завдають лише прицільних ударів і тільки по тих позиціях, де підтверджено перебування окупантів і нема загрози цивільним людям.

"Постійно бережемо цивільне населення й інфраструктуру, навіть якщо вони перебувають в тимчасовій окупації", – наголосила Наталія Гуменюк.

За даними Генштабу ЗСУ, вкотре  фіксується евакуація окремих категорій громадян із тимчасово окупованого Криму. Останнім часом військовослужбовці російських окупаційних військ, що дислокуються у Перевальному, відправляють свої сім’ї до Росії.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, російські загарбницькі війська рухаються з лівобережної Херсонщини ближче до Криму, облаштовуючи додаткові оборонні споруди.

Писали "Коментарі" раніше й про те, що більшість військових експертів сходяться на думці, що найближчим часом не варто очікувати від ЗСУ контрнаступних операцій. Зараз головне завдання для ЗСУ виснажити російську армію завдати їй максимальної шкоди, щоб потім почати контратакувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Міноборони запевняють, що винищувачі Україна отримає: назвали терміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини