Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки ще ЗСУ триматимуть оборону – коли ми можемо піти в контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки ще ЗСУ триматимуть оборону – коли ми можемо піти в контрнаступ

Для Сил оборони найголовніше завдання зараз в обороні – максимально виснажити російську армію, а потім можна буде говорити про доцільність інших кроків

23 лютого 2023, 09:05 comments1199
Поділіться публікацією:

Більшість військових експертів сходяться на думці, що найближчим часом не варто очікувати від ЗСУ контрнаступних операцій. Зараз головне завдання для ЗСУ виснажити російську армію завдати їй максимальної шкоди, щоб потім почати контратакувати. Скільки часу українським захисникам ще доведеться тримати оборону? І, коли українська армія може перехопити ініціативу на полі бою, почавши вибивати ворога?

Скільки ще ЗСУ триматимуть оборону – коли ми можемо піти в контрнаступ

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Починаючи з квітня та травня може бути активізація на деяких локаціях

Військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що, очевидно, зараз Генштабом ЗСУ поставлено завдання всім підрозділам – максимально виснажити російську окупаційну армію. І поки що повністю не виконане це завдання переходити до якихось інших операцій ніхто не буде. Таку думку експерт озвучив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Я не виключаю, що до середини — кінця березня буде виключно оборонна тактика по всій лінії фронту", — зазначив Олександр Коваленко.

Він припускає, що квітень-травень можуть бути дуже гарячими в плані активізації ЗСУ на певних напрямках. Все залежатиме від того, наскільки ВСУ вдасться виснажити ворога, виснажити його ресурс, який він нагромадив для свого умовно великого наступу.

"Коли це виснаження буде виконане, можна буде говорити про доцільність інших кроків з боку ЗСУ", — зазначив військовий експерт.

Ми хочемо переконати Захід у тому, що росію можна перемогти, а нам кажуть: ну що ж, ок, тоді швиденько нам цю проблему продемонструйте

Експерт Міжнародного інституту демократій Євген Дикий попереджає, що питання часу початку контрнаступу ВСУ є досить важливим – так, без належної підготовки контрнаступ може захлинутися та призвести до значних втрат, завершившись фактично поразкою. Свою думку він озвучив в інтерв'ю порталу "Слово і діло".

"Такий ризик існує. Водночас є ризик, що буде втрачено вікно можливостей, що ми дуже затягнемо з контрнаступом і союзники почнуть згортати допомогу", – заявив експерт.

Він зазначив, що українські захисники мають високий моральний дух і готові йти в контрнаступ, але поки що ні з чим, оскільки західні партнери довго розгойдувалися і за фактом основний пакет західного озброєння, яке було обіцяно Заходом, з'явиться в Україні не раніше початку осені 2023 року.

Фактично, зазначив експерт, Україна зараз опинилася у ситуації, коли союзники ставлять Києву питання про контрнаступ, оскільки їм потрібно пояснити власним виборцям та платникам податків, чому Україні було стільки обіцяно. Але за фактом обіцяне озброєння ще не надійшло в Україну і 320 тисяч росіян, які зараз перебувають на окупованих територіях України, незрозуміло чим вибивати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — послання Путіна до Федеральних зборів: кому і що спробував довести диктатор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини