Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони запевняють, що винищувачі Україна отримає: назвали терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони запевняють, що винищувачі Україна отримає: назвали терміни

Олексій Резніков заявив, що отримання Україною винищувачів – це питання одного-двох місяців

20 лютого 2023, 10:00 comments1505
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що західні країни дозріли до передачі бойових літаків Києву. На думку міністра, питання буде остаточно вирішено протягом одного-двох місяців. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву Олексій Резніков зробив в інтерв'ю сайту "Бебель".

У Міноборони запевняють, що винищувачі Україна отримає: назвали терміни

Олексій Резніков. Фото: з відкритих джерел

"Щодо літаків, мені здається, вони (Ред. – союзники України) дозріли. Деякі країни вже говорять про готовність вивчати наші екіпажі. А коли вони готові навчати, це означає, що далі залишаються технічні питання. Моє відчуття – це питання місяців. І коли я говорю "місяців", це один-два" – заявив Резніков, відповідаючи на запитання, скільки ще Києву доведеться переконувати країни Заходу передати новітні винищувачі.

Також глава оборонного відомства розповів, скільки літаків Україна має намір отримати від партнерів.

"Ми спершу боротимемося за півсотні, а потім за сотню. Реалістично, якби у нас була сотня літаків з різними можливостями виконання завдань — це був би непоганий кейс. І він реалістичний, тому що кожна країна може дати 10-15 штук, і це не зменшить їхню обороноздатність", — зазначив Олексій Резніков.

Зазначимо, водночас глава Міноборони Британії Бен Уоллес в інтерв'ю "Spiegel" заявив, що про те, щоб зараз і навіть найближчим часом поставити Україні західні винищувачі не може бути й мови. Україна може отримати від Великобританії сучасні винищувачі Typhoon, але це буде лише після закінчення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як Україна може вирішити питання із озброєнням – чому відкладається питання щодо західної авіації. Експерти детально розібралися у ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини