Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дискусії закінчилися: Словаччина визначилась щодо передачі Україні 13 винищувачів МіГ-29
commentss НОВИНИ Всі новини

Дискусії закінчилися: Словаччина визначилась щодо передачі Україні 13 винищувачів МіГ-29

Словацький уряд схвалив відправлення літаків до України

17 березня 2023, 12:28 comments2780
Поділіться публікацією:

Словаччина готова передати Україні 13 винищувачів МІГ-29. Як передає видання "Коментарі", про це у Twitter розповів прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер.

Дискусії закінчилися: Словаччина визначилась щодо передачі Україні 13 винищувачів МіГ-29

Винищувач МіГ-29. Фото: з відкритих джерел

"Словацький уряд щойно схвалив відправку 13 МіГ-29 в Україну. Обіцянки мають виконуватися... Радий, що інші роблять те саме. Військова допомога, щоб Україна могла захистити себе і всю Європу від Росії", — написав Хегер.

Варто зазначити, що раніше начальник Генштабу Збройних сил Словаччини Даніель Змеко поінформував членів уряду про технічні аспекти передачі винищувачів Україні.

Наразі поки що Польща офіційно підтвердила, що готова найближчими днями передати Україні винищувачі МіГ-29. На таке рішення вже також відреагував Вашингтон, наголосивши, що це суверенне право Польщі – передавати чи не передавати літаки Україні, але США поки що утримаються від такого рішення.                                                                                                                          

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Білому домі назвали головну загрозу для України китайського "мирного плану".

Також видання "Коментарі" повідомляло – відбулася десята зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"). За словами президента Володимира Зеленського, обговорювали боєприпаси, артилерію, танки, захист українського неба. Серед іншого відомо, що 150 танків Leopard для оборони України пообіцяли передати дев'ять країн. Які висновки можна зробити після ювілейного "Рамштайну"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини