Головна Новини Суспільство Війна з Росією Держслужбовців та нардепів відправити на військові навчання: у Слузі народу виступили з новою ініціативою
commentss НОВИНИ Всі новини

Держслужбовців та нардепів відправити на військові навчання: у Слузі народу виступили з новою ініціативою

Давид Арахамія вважає, що це мотивує українців

26 січня 2024, 10:14
Поділіться публікацією:

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував влаштувати військові навчання для всіх держслужбовців та народних депутатів. На його думку, такий крок може допомогти мотивувати українців не боятися мобілізації та проходити навчання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Лівий Берег".

Держслужбовців та нардепів відправити на військові навчання: у Слузі народу виступили з новою ініціативою

Давид Арахамія. Фото: з відкритих джерел

Глава "слуг народу" вважає, що держслужбовці та нардепи мають проходити їх на загальних умовах з іншими українцями, але для депутатів це не буде full-time навчання.

Нардеп підкреслив, що потрібно пояснити українцям, як відбувається мобілізація, оскільки "багато хто думає, що після отримання повістки та проходження ВЛК одразу відправляють на "учебку", де немає достатнього навчання, а потім одразу – на фронт".

На думку Давида Арахамії, проходження чиновниками та депутатами військової служби може допомогти у цьому.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нардеп підтримала мобілізацію жінок: чим пояснила свою позицію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи варто знижувати мобілізаційний вік до 25 років і нижче: чи можуть опинитися у ЗСУ 18-річні.

Раніше "Коментарі" писали — в інтерв'ю британському каналу 4 News президент України Володимир Зеленський зробив кілька заяв про мобілізацію. Так, на його думку, мобілізація має бути справедливим процесом. Також він зазначив, що підтримує законопроєкт про мобілізацію (який повторно намагається спорудити Кабмін), проте проти мобілізації 500 тисяч осіб, оскільки не бачить потреби у такій кількості. Як оцінюєте ці заяви? Чи можна вважати мобілізацію в тому вигляді, як вона є в Україні на даний момент – справедливим процесом? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

гащ

26 січня 2024, 14:33

"багато хто думає, що після отримання повістки та проходження ВЛК одразу відправляють на "учебку", де немає достатнього навчання, а потім одразу – на фронт". - А что , разве не так? У всех моих знакомых, которые служат - именно так и было . Еще и снаряжение приходилось покупать за свои деньги. А с депутатми - понятно как будет. Деньги на "обучение" естественно спишут из бюджета и поделят. тем и закончится. Я как-то очень сомневаюсь, что все эти арахамии, подоляки и прочие тищенки и лещенки будут реально сидеть в окопах под снарядами. Формально числиться - еще может быть, а на деле будут лежать где-нибудь на пляже в Ницце и смеяться как они опять развели этих лохов. Вон, Арестович, например - целый полковник, между прочим. И почему-то не в армии, а то в Израиле отдыхает, то в Штатах тусуется. и как-то выезжает все время без проблем. Чудеса, да и только

Харя Кришны

26 січня 2024, 10:57

Шапито. Наарахамить пару лярдов на "обучение", а потом обратно в теплые кресла. Это по-нашему, по-бразильски.


Новини