Головна Новини Суспільство Війна з Росією Демілітаризація ЗАЕС: генсек ООН зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Демілітаризація ЗАЕС: генсек ООН зробив заяву

Генсек ООН заявив, що ООН готова стати посередником у питанні демілітаризації ЗАЕС

8 березня 2023, 17:48 comments2899
Поділіться публікацією:

ООН готова надати свої послуги посередництва щодо демілітаризації Запорізької АЕС, яка тимчасово перебуває під контролем окупантів. Як передає видання "Коментарі", про це під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш.

Демілітаризація ЗАЕС: генсек ООН зробив заяву

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

"Безпека та захист Запорізької атомної електростанції також життєво важливі. Я вважаю, що можливе посередництво для повної демілітаризації цієї території із забезпеченням повернення станції до нормальної роботи мало б важливе значення. Організація Об'єднаних Націй готова надати свої добрі послуги", — наголосив Антоніу Гутерріш.

При цьому в Москві відкидають усі пропозиції щодо того, щоб саму територію ЗАЕС та зону навколо неї демілітаризувати. Російські окупанти заявляють, що поки що триває так звана "СВО" демілітаризація неможлива.

Зазначимо, також у ході брифінгу Гутерріш розповів, який мир в Україні влаштує ООН і чого добиватиметься міжнародне співтовариство в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — справжня причина заворушень у Грузії — чому країна обрала шлях загравання з РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – битва за Бахмут продовжує залишатися однією з топ-тем не лише українських, а й закордонних ЗМІ, політиків, чиновників та аналітиків. Так генсек НАТО Єнс Столтенберг прогнозує захоплення цього міста російськими окупаційними військами найближчими днями. А аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що загарбники не зможуть розвинути успіхи та просунутися далі, навіть якщо візьмуть Бахмут. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що продемонструвала битва за це місто та Донбас загалом, а також спрогнозували, як ситуація на фронтах може розвиватися в найближчому майбутньому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини