Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дальнобійні ракети для України: стало відомо, чи наслідуватиме Вашингтон прикладу Лондона
commentss НОВИНИ Всі новини

Дальнобійні ракети для України: стало відомо, чи наслідуватиме Вашингтон прикладу Лондона

США не готові переглядати свою позицію і поки не поставитимуть далекобійні ракети Києву

10 травня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Білий дім непохитний у своїй позиції. Саме тому Джо Байдена не планує наслідувати приклад керівництва Великобританії та давати згоду на відправку ракет далекого радіусу дії в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Дальнобійні ракети для України: стало відомо, чи наслідуватиме Вашингтон прикладу Лондона

Дальнобійні ракети. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що США вважають цю проблему вирішеною завдяки запланованому постачанню з Великобританії. У Вашингтоні не вважають, що Києву потрібно поставити ще більше таких ракет.

Лондон має намір відправити Києву ракети із дальністю дії 300 км.                                                    

Це такий самий радіус дальності, як у армійської тактичної ракетної системи, відомої як ATACMS, яку Вашингтон відмовився передати Україні.

"Politico" цитує американського чиновника, який сказав, що "наша політика щодо ATACMS не змінилася". Натомість він заявив, що США продовжуватимуть надавати Україні комплекси "Patriot", боєприпаси та новітню бронетехніку.            

Зазначимо, раніше "Коментарі" повідомляли – глава МЗС Великобританії Джеймс Клеверлі вирушив до Вашингтона для зустрічей з адміністрацією президента США та Конгресом зі збереження підтримки України та забезпечення її перемоги у війні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яка загроза нависла над Росією — як розуміти заяви Пригожина та ситуацію в Бахмуті. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю до нашого видання детально проаналізували ситуацію.

Раніше "Коментарі" писали – День Європи замість Дня перемоги: про що говорить такий розворот – як поставляться українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини