Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому удар по мосту у Чонгарі запускає сценарій визволення Криму – чого чекати далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому удар по мосту у Чонгарі запускає сценарій визволення Криму – чого чекати далі

Підрив росіянами Каховської ГЕС став початком виходу окупанта із Криму

22 червня 2023, 14:47 comments1883
Поділіться публікацією:

У ніч на 22 червня прилетіло по мосту у Чонгарі, який з'єднує Херсонську область і тимчасово окупований Крим. Раніше в США нагадали міністру оборони РФ Сергію Шойгу, який почав погрожувати ударами по "центрам прийняття рішень" в Україні у разі завдання ударів по окупованому Криму (за допомогою HIMARS і Storm Shadow), що Україна має повне право звільняти свої території так, як вважає потрібним. У свою чергу британська розвідка надала дані, що росіяни активно почали створювати оборонні рубежі біля Перекопа. Про що говорять останні повідомлення щодо Криму та підходів до нього? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чому удар по мосту у Чонгарі запускає сценарій визволення Криму – чого чекати далі

Удар по мосту у Чонгарі. Фото з відкритих джерел

Після Чонгару наступний удар може бути по Керченському мосту

Політолог Володимир Цибулько міркує так:

"Комплексна робота української артилерії по складам та комунікаціям (а в російському Генштабі точно склали карту ударних можливостей України), спричинила нервову заяву Шойгу. Дикунську за своєю суттю. Кремль, що виражає страх, через можливу втрату прилеглих до Криму територій".

За словами експерта, підрив росіянами Каховської ГЕС став початком виходу окупанта із Криму.

"Чонгар все ще дозволяв скористатися сухопутним коридором. Наразі ж окупанти мають дуже обмежений час для проведення евакуації з Криму. Адже наступний удар – вже по Керченському мосту – спричинить політичну кризу, – прогнозує Володимир Цибулько. – Новонавернені "кримчани" (ті, хто переселився до Криму після 2014 року) почнуть масово виходити із захопленої РФ території. Тож сьогоднішній удар по Чонгару запускає саме сценарій визволення Криму – саме тому такий чутливий для Кремля!".

Втративши логістику, окупанти стануть дуже вразливими на півдні

Політексперт, кандидат політичних наук, історик Олександр Палій наголошує, що ускладнення логістики окупованих територій Херсонської та Запорізької областей із Кримом дуже перспективне для ЗСУ.

"Це послаблює і робить уразливим угруповання російських окупантів на вказаних територіях", — пояснює Олександр Палій.

Якщо Україна знищить це угруповання, не давши йому відступити до Криму, це матиме значення для всього ходу війни, упевнений експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ГУР відреагували на "бавовну" на Чонгарському мості: до чого готуватися далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини