Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи залишилися у росіян шанси змінити ситуацію в Бахмуті – що може статися найближчими днями
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи залишилися у росіян шанси змінити ситуацію в Бахмуті – що може статися найближчими днями

Українські захисники контролюють усі висоти навколо Бахмута, що дає їм певну фору

26 липня 2023, 09:15
Поділіться публікацією:

Ситуація навколо Бахмута знову опиняється у центрі уваги. Українські захисники посилюють тиск. З'явилася інформація про те, що ЗСУ вибили росіян поблизу Андріївки Донецької області, що дозволяє практично взяти супротивника у Бахмуті в кільце. Також представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий підтвердив, що українські захисники вже використовують касетні боєприпаси навколо Бахмута, що робить перебування там окупантів нестерпним. Чи залишилися у росіян ще шанси змінити ситуацію? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, проаналізувавши думки експертів.

Чи залишилися у росіян шанси змінити ситуацію в Бахмуті – що може статися найближчими днями

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Ми не проводимо лобові атаки, так звані "м'ясні" штурми, ми обходимо з півночі та півдня по флангах Бахмут

Військовий оглядач, екс-спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі телеканалу "FREEДОМ" вважає, що Бахмут має більше політичне значення, ніж стратегічне. Експерт пропонує згадати, як російські пропагандисти кілька місяців тому вихвалялися захопленням Бахмута, представляли цю перемогу, начебто зуміли захопити весь Донбас.

"Втрата цього міста російськими окупаційними військами призведе до досить очевидного питання серед громадян РФ: "А навіщо ми 8 місяців штурмували це місто, поклали там величезну кількість особового складу?" Щонайменше 20 тисяч "вагнерівців", а скільки російських мотострільців, танкістів, артилеристів, десантників і морських піхотинців там залишилося назавжди – одному лише Богу відомо", – зазначив Селезньов.

За його словами, саме тому російське керівництво продовжує сотнями трупів засіювати підступи до Бахмута, аби не підпустити українських військових ще ближче.

Щодо тактики ЗСУ, то за словами експерта, українці діють максимально раціонально. Ніхто не наказує йти в лобові штурми, тому що ми максимально щадимо і бережемо своїх людей. Українці обходять місто з флангів і тут мають успіх. ЗСУ вже контролюють усі висоти на підступах до міста.

Владислав Селезньов підкреслив, обстановка в районі Бахмута динамічна і непроста, тому що ворог зосередив там величезні резерви, "але тенденція вельми і дуже вражаюча, і очевидно, що немає у росіян шансів кардинально змінити ситуацію, навіть якщо вони задіяють все нові й нові сили та засоби на цій ділянці фронту".

Під Бахмутом росіяни підготували позиції та додаткові лінії оборони

Екс-заступник голови СБУ, експерт з нацбезпеки Віктор Ягун в ефірі телеканалу "FREEДОМ" заявив, що росіяни справді кинули на утримання Бахмута резерви, але морально-психологічний стан ворога на низькому рівні. Є всі підстави говорити, що найближчими тижнями Бахмут знову перейде під контроль України.

"Найімовірніше, найближчим часом росіянам треба буде приймати складне для них рішення: або залишатися в Бахмуті закритими і зробити ще одну Брестську фортецю в оточенні, або відходити. Я думаю, що найімовірніше мине тиждень-два, і рішення буде прийняте позитивне для нас", — прогнозує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Міноборони назвали два дива українського контрнаступу, які увійдуть до підручників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини