Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можуть відновитися переговори з путіним – що цьому має передувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть відновитися переговори з путіним – що цьому має передувати

Будь-яка війна зрештою закінчується переговорами, навіть, якщо це переговори про капітуляцію

27 березня 2023, 21:03 comments1911
Поділіться публікацією:

Серія успішних контрнаступів ЗСУ необхідна для того, щоб переконати президента Росії володимира путіна вступити в переговори на умовах України. Такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни (ISW). Чи згодні з їх твердженням? Чи може ще путін виступати як переговорник? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Чи можуть відновитися переговори з путіним – що цьому має передувати

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Україні потрібен стійкий мир та гарантії того, що росія через певний проміжок часу не захоче повторити свою авантюру

Народний депутат України ІХ скликання, екс-гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов розмірковує так:

"Справді, в Україні діє рішення Ради нацбезпеки та оборони від 30 вересня, в якому йдеться про неможливість вести переговори з чинним президентом Росії Володимиром Путіним. Але в контексті українського контрнаступу та подальшого завдання виходу до кордонів 1991 року образ глави російської держави слід розглядати виключно як збиральний. Путін не приймає рішення одноосібно, це колективна фігура".

Будь-яка війна зрештою закінчується переговорами, зазначає експерт. Навіть якщо це переговори щодо капітуляції. І неважливо, чи братиме в них участь сам путін, чи колективний путін у вигляді його колишніх підлабузників.

"Україні потрібний стійкий мир та гарантії того, що росія через певний проміжок часу не захоче повторити свою авантюру. Для цього Росія повинна зазнати стратегічної поразки на полі бою. Досягти подібної мети непросто, проте Україна просто не має альтернативного шляху", – констатує Муса Магомедов.

Переговори безпосередньо з Путіним практично неможливі

Експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ нагадує заяву президента Зеленського, який говорив, що формула миру українською мовою передбачає не лише деокупацію та виплату репарацій, а й покарання винних.

"А це, в контексті рішення Міжнародного кримінального суду, передбачає покарання конкретно Путіна. І в рамках як мирного плану, так і цього кроку МКС переговори безпосередньо з Путіним практично неможливі", – пояснює експерт.

На його думку, швидше за все, проблема війни буде вирішена через внутрішньополітичну кризу в РФ, яка виникне внаслідок її поразки у війні та краху правлячого режиму.

"Однією з умов переговорів буде повне або часткове перезавантаження російських політеліт, винних у війні проти України. Інших компромісів тут не буде", – прогнозує Олексій Кущ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – навіщо Путіну ядерну зброю у Білорусі – як має відреагувати Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини