Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може Україна насильно повернути військовозобов'язаних із-за кордону: відповідь Данілова
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна насильно повернути військовозобов'язаних із-за кордону: відповідь Данілова

Олексій Данілов визнав, що Україна не може насильно повернути військовозобов'язаних із-за кордону

18 січня 2024, 15:54 comments7742
Поділіться публікацією:

Українська влада хотіла б, щоб громадяни України призовного віку, які зараз перебувають за кордоном, повернулися до України та поповнили лави ЗСУ, але насильно їх повернути Київ не може. Українці, які покинули межі своєї країни, перебувають під захистом законів тих країн, в яких вони перебувають. Тому тут Україна не має вагомих алгоритмів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю східноєвропейському бюро Report зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

Чи може Україна насильно повернути військовозобов'язаних із-за кордону: відповідь Данілова

Олексій Данілов. Фото: з відкритих джерел

"Ми розуміємо, що людина, яка знаходиться на території іншої країни, також підкоряється законам цієї країни. Ми б хотіли, щоб вони повернулися, але насильно це зробити не вийде. Якщо громадянин офіційно має статус біженця, який постраждав від військової агресії, ми не зможемо втрутитися. Адже у кожній країні є свої закони щодо людей зі статусом біженця", — заявив Олексій Данілов.

Зазначимо, в ефірі загальнонаціонального телемарафону Олексій Данілов також висловив думку, що російська армія позбавлена можливості відкривати нові фронти, доки вона перебуває на території України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на карті з'являться нові країни: Данілов зробив попередження та звернувся до Заходу

Також видання "Коментарі" повідомляло – спікер українського парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що серед зауважень резонансному законопроєкту про мобілізацію – обмеження конституційних прав громадян, залучення до армії інвалідів третьої групи та низка інших спірних норм. У свою чергу Уповноважений з прав людини (омбудсмен) Дмитро Лубинець зазначив, що Центри територіального комплектування (ТЦК) не мають права забирати документи та фізично затримувати громадян. Хоч вони цим активно займаються… Про що свідчить те, що відбувається в Україні навколо законопроєкту про мобілізацію та власне мобілізацію? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини