Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи має Москва союзників у війні – що для РФ означатиме крах путінського режиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має Москва союзників у війні – що для РФ означатиме крах путінського режиму

Поки що Росія залишається частиною «Великої двадцятки», тієї ж ООН, де як постпред Радбезу блокує найважливіші для нас рішення

8 січня 2023, 13:45
Поділіться публікацією:

Поки в Росії будують міфічні плани щодо розділу України за корейським сценарієм, союзники передають нам все більше озброєнь, готуючи чергові приємні сюрпризи. Видання "Коментарі" поцікавилося в експертів – чи є зараз у Росії реальні союзники, а також, що для РФ означатиме крах путінського режиму.

Чи має Москва союзників у війні – що для РФ означатиме крах путінського режиму

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Для Росії крах путінського режиму означатиме приблизно те саме, що для СРСР – смерть Сталіна

Політтехнолог, спеціаліст з антикризових кампаній Денис Богуш міркує так:

"Якщо говорити про союзників у війні, то зараз для РФ такими є Білорусь (відкрито, з її території нас атакували і можуть атакувати знову) та Іран (прихований союзник, який допомагає країні-агресору поставками дронів, можливо – ракет). Вони реально допомагають агресору".

На жаль, у дипломатичному сенсі Росія має ще чимало союзників та впливу, зазначає експерт. Вона, нагадує Денис Богуш, є основною частиною ОДКБ, зібраною за принципом колективної безпеки, але, як показала реальність, яка не справляється з цим завданням. Входить до ШОС, СНД (і лідери співдружності приїжджали до Санкт-Петербурга в розпал війни, показуючи, що це нібито робоча структура).

"Крім того, – продовжує експерт, – Росія залишається частиною "Великої двадцятки", тієї ж ООН, де як постпред Радбезу блокує найважливіші для нас рішення. І це при тому, що РФ порушила вже близько 400 міжнародних документів, включаючи не дотримання правил ведення війни, порушення територіальної цілісності інших держав, зневажання Женевської конвенції тощо. Логічно було б вигнати РФ із усіх зазначених вище структур. Але цього, на жаль, не відбувається. Що говорить про наявність у росіян партнерів у різного роду співдружності".

Але багато чого, наголошує Денис Богуш, може змінитися з крахом путінського режиму.

"Для Росії, – вважає експерт, – це означатиме приблизно те саме, що для СРСР – смерть Сталіна. Російське суспільство чекають на такі ж потрясіння, як тоді – радянське. Буде і розкриття культу особистості, і психологічний надлом (більшість росіян не уявляють собі Росію без Путіна) з наступними тектонічними зрушеннями. Якими саме – сказати складно. Але однозначно те, що РФ після цього не залишиться у тих формах, у яких існує зараз".

Можливий будь-який розвиток подій, але саме путінській РФ настане кінець

Голова правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член політради парії "Сила та Честь" Олег Бєлоколос прогнозує, що крах путінського режиму позначить і крах імперської Росії, яку Путін будував усі 20 років свого правління.

"Вся ця вертикаль влади, всі ці "скріпи", всі ці експансії – звалиться все. Що потім відбуватиметься на цих неосяжних просторах – складно прогнозувати. Можливий будь-який розвиток подій. Але саме путінській РФ настане кінець. Вона вже хитається, тріщить по швах. Стрімко спалює роками накопичені ресурси. Гарячково кидається у пошуках союзників. Але їх по суті немає", – вважає експерт.

Білорусь, на його думку, – це не союзник, а скоріше сателіт, пасив, який перебуває на утриманні Росії.

"Іран шукає швидше свій зиск, так чи інакше допомагаючи РФ дронами і, можливо, ракетами. Так, нас це турбує, нам завдають шкоди цими видами озброєнь. Але іранські ресурси теж не безмежні, а його режим, як і російський, перебуває під серйозним тиском ззовні та ще й усередині не все спокійно, – пояснює Олег Бєлоколос. – Китай не йде назустріч Росії. Москва та Пекін намагаються зображати якусь дружбу-зближення, але китайський бізнес точно не готовий заради співпраці з нинішньою РФ втрачати західні ринки. Скоріше КНР користується можливістю скупити дешево російську сировину. Але не збирається робити кроків, які можуть призвести до санкцій проти Китаю".

Читайте на порталі "Коментарі" — російський диктатор Путін пропонує Україні корейський варіант завершення війни: Данілов розкрив деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини