Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи достатньо робить Німеччина для підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи достатньо робить Німеччина для підтримки України

Міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками зустрічі міністрів оборони країн НАТО та інших союзників на базі Рамштайн, розповів чи достатньо робить Німеччина для підтримки України.

20 січня 2023, 19:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

20 січня пройшла зустріч на американській військовій базі Рамштайн у Німеччині. Під час зустрічі Україна очікувала, що західні союзники, включно з Німеччиною анонсують відправку танків до України, проте цього не відбулось. Після зустрічі пройшла пресконференція на який виступив міністр оборони США Ллойд Остін, де розповів чи достатньо робить Німеччина для допомоги Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Sky News.

Чи достатньо робить Німеччина для підтримки України

Міністр оборони США Ллойд Остін. Фото з відкритих джерел

Україна бореться за свою незалежність проти російської агресії на сході, а також веде дипломатичну боротьбу на заході, щоб отримати військову техніку. За підсумками зустрічі союзників на військовій базі Рамштайн, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус зазначив, що рішення про відправку німецьких танків до України не було прийнято. За його словами "є вагомі причини для відправки техніки, але також є причини, щоб цього не робити".

Після завершення обговорень контактної групи міністрів оборони на пресконференції виступив міністр оборони США Ллойд Остін, де відповів на питання журналістів, чи достатньо робить Німеччина для підтримки України.

"Так, але всі ми можемо зробити більше. Німеччина зробила великий внесок у цю кампанію", — сказав американський генерал.

Також Остін зазначив, що Німеччина відсилає багато іншої військової техніки до України.

"Ви знаєте, з самого початку ми бачили, як вони крутилися в засобах протиповітряної оборони Patriots, зовсім недавно... вони активізувалися і запропонували надати БМП Marder і проводять навчання на цих машинах. Ми навчаємо українських солдатів у Німеччині, тому Німеччина продовжує відкривати свої двері та надавати навчальні зони та засоби, щоб ми могли продовжувати виконувати роботу, яку нам потрібно виконувати", — сказав міністр оборони США Ллойд Остін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина відреагувала на заяву Польщі про постачання танків до України без її згоди.

Також "Коментарі" писали про те, що президент України розкритикував Шольца за те, що німецький канцлер не хоче постачати танки в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини