Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи атакує Росія Харківщину: де найгарячіша ділянка
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи атакує Росія Харківщину: де найгарячіша ділянка

Ворог атакує вже кілька тижнів - найбільший тиск на Лимансько-Куп'янському напрямі

8 березня 2023, 12:30 comments2026
Поділіться публікацією:

Російські загарбники вже кілька тижнів поспіль намагаються просунутися на Лимансько-Куп'янському напрямі. Тільки за добу тут зафіксовано шість боєзіткнень з ворогом, ворог зазнав величезних втрат у живій силі. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник східного угруповання військ Сергій Череватий.

Чи атакує Росія Харківщину: де найгарячіша ділянка

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"На самій Харківщині немає бойових дій. Там здебільшого вони намагаються накривати населені пункти, які примикають до лінії фронту артилерійським вогнем. За цю добу вони, зокрема, 18 разів обстріляли низку населених пунктів. А на Лимансько-Куп'янському напрямку ворог активний уже кілька тижнів", — заявив Сергій Череватий.

Він зазначив, що на Лимансько-Купянському противник намагається проводити атаки.

"Зокрема, цієї доби в районі Гряниківки, Білогорівки, Виїмки, Спірного, Невського, Федорівки і також вона активна в плані нанесення артилерійського вогню по всьому цьому напрямку", — додав він.

За словами Череватого, тільки за останню добу було 184 обстріли, 6 бойових зіткнень на цьому напрямку, де ворог втратив 48 військовослужбовців убитими, 79 пораненими, двоє потрапили в полон.

Сергій Черевий зазначив, що росіяни почали активно використовувати бронетехніку. Так. Завдяки прицільним ударам ЗСУ загарбники втратили в боях танк Т-72, два ББМ, два склади з боєприпасами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Луганської ОВГ Сергій Гайдай розповів, що задумав ворог у Луганській області – чому раптово вирішив відійти.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи буде прорив росіян після можливого захоплення Бахмута – у чому головна інтрига. Видання "Коментарі" знайшло відповіді на ці запитання разом із експертами.

Раніше "Коментарі" писали — аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що провальні атаки російських військ на Донбасі створюють хороші умови для контрнаступу ЗСУ. Про що говорить ситуація на фронтах кінця зими – початку весни? Як вона може розвиватися в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини