Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бойові побратими присвятили "Да Вінчі" успішну атаку
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойові побратими присвятили "Да Вінчі" успішну атаку

Вона була спланована заздалегідь

16 березня 2023, 18:31
Поділіться публікацією:

Успішна атака 59-ї мотопіхотної бригади під Авдіївкою була здійснена на 9 день загибелі Героя України, комбата Дмитра Коцюбайла. Вона була здійснена на його честь. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на журналіста Юрія Бутусова.

Бойові побратими присвятили "Да Вінчі" успішну атаку

"Да Вінчі"

За його словами, атака не була емоційною, а була зазделегідь спланована — підрозділи 59-ї мотопіхотної бригади успішно атакували та знищили російські війська на трьох позиціях під Авдіївкою. Рашисти зазнали важких втрат, у бою чотири російських військовослужбовця зі складу 2-го батальйону 110-ї мотострілецької бригади ЗС РФ захоплені у полон.

Прізвища захоплених наводить Бутусов:  Обдовський Сергій з міста Твєрь; Даіров Яков з Оренбурзької області; Китов Юрій з Оренбурзької області; Єртлеус Самрат з Оренбурзької області.

"Хай родичі тепер вимагають обмін, бо Міноборони РФ блокує обміни полоненими, не поспішає звільняти громадян РФ, — написав в своєму телеграм-каналі Юрій Бутусов. -  Успішна атака 59-ї бригади відбулась у день панихиди, на дев'ятий день після загибелі, Дмитра Коцюбайла, знаменитого воїна-добровольця, у якого в 59-й бригаді є друзі. Росіян розбили саме на тих позиціях, де багато десятків разів працював за останні 9 років сам друг Да Вінчі, база якого знаходиться в Авдіївці. Звичайно, все це було добре сплановано як належить заздалегідь, це не були емоційні дії".

Нагадаємо, що Дмитро Коцюбайло на псевдо "Да Вінчі" загинув 8 березня в бою під Бахмутом. Він воював з 2014 року у складі Добровольчого корпусу "Правий сектор" і на момент загибелі командував батальоном. Йому першому серед добровольців було прижиттєво присвоєне звання  "Герой України". На прощання з ним прийшло вище політичне та військове керівництво держави.

Нагадаємо, що американці розповіли про два можливих сценарія українського контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

антиБандерЛох

16 березня 2023, 22:46

пусть земля будет ему стекловатой и подобным нацистским ублюдкам.

tttttuu

16 березня 2023, 19:23

СEKС Знакомства в твоем городе: огромная база людей которых интересует только сeкс, бесплатная и анонимная регистрация без привязки телефона, проверенные фото и видео. Просто попробуй ----- https://min.lc/keks


Новини