Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американці розповіли про два сценарії українського контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці розповіли про два сценарії українського контрнаступу

Він, можливо, розпочнеться у травні

16 березня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Можливий контрнаступ України розпочнеться у травні. При цьому ймовірні два сценарії бойових дій, повідомляють "Коментарі" з посиланням на американське видання Politico. Причому, перший більш реалістичний, другий — менше.

Американці розповіли про два сценарії українського контрнаступу

Україна повертає своє

Згідно з першим, українська армія рухатиметься на схід зі своєї північної позиції, а потім на південь, відрізаючи російський так званий "суходільний міст" до Криму.

Згідно з другим варіантом подій, ЗСУ вдарять із Херсона у бік Криму. На думку журналістів американського видання, цей варіант вважається менш реалістичним. За їхніми даними, на цій ділянці фронту Росія звела безліч укріпрайонів на східному березі Дніпра і штурм цих позицій коштуватиме Україні великих втрат. Крім того, на думку видання, на цій ділянці фронту Україна не має достатньої кількості живої сили для успішної десантної операції для прориву такого укріпрайону.

Проте, за даними видання, зараз американські партнери у прискореному темпі готують українських військовослужбовців до весняного наступу.

"Україна не може гаяти час", — цитує видання міністра оборони США Ллойда Остіна.

Говорячи про американські зобов'язання щодо забезпечення майбутнього контрнаступу, Остін зазначив:

"Це включає доставку нашої бронетехніки на поле бою і забезпечення того, щоб українські солдати якнайшвидше отримували навчання, запасні частини та технічне обслуговування, які їм необхідні для використання цих нових систем", — говорить глава Пентагону.

Загалом, за оцінками офіційних осіб США, у війні Україна втратила понад 100 000 військовослужбовців, включаючи найдосвідченіших солдатів. Багато з цих втрат відбуваються в Бахмуті, де обидві сторони зазнають величезних втрат.

Як стверджують американські журналісти, за зачиненими дверима офіційні особи США наполягають на тому, щоб Київ економив артилерійські снаряди та вів більш прицільний вогонь. Особливо це стосується боїв у Бахмуті.

"Дехто у Пентагоні вважає, що вони надто швидко спалюють боєприпаси", — сказав генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес, колишній командувач збройних сил США в Європі. При цьому він додає: "Вибачте, вони ведуть масштабну боротьбу за виживання своєї країни проти ворога, який має величезні переваги в артилерійських боєприпасах і не здається".

На додаток до відправки зброї та навчання, високопоставлені американські генерали цього місяця приймали українських військових у Вісбадені (Німеччина) для серії кабінетних навчань, щоб допомогти Києву відпрацювати наступний етап війни.

Вітчизняні експерти впевнені в тому, що контрнаступ України буде "унікальним". Наразі стало відомо, як США відреагували на рішення Володимира Зеленського не залишати Бахмут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алекс

16 березня 2023, 12:59

Поки не досягнемо паритету з росією у повітрі і не будемо захищені від прильотів С-300, ні про яку перемогу України у війні не може бути мови.


Новини