Головна Новини Суспільство Війна з Росією США відреагували на рішення Зеленського залишитись у Бахмуті
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на рішення Зеленського залишитись у Бахмуті

Вашингтон підтвердив, що головне рішення щодо того, залишатися ЗСУ в Бахмуті чи ні - за президентом Зеленським

16 березня 2023, 08:00 comments2157
Поділіться публікацією:

Українські військові вже продемонстрували подвиг героїзму та стійкості, утримавши такий довго Бахмут, зупинивши там просування російських загарбницьких військ. Але тепер тільки президент Зеленський і військове командування ЗСУ мають право вирішувати, чи має стратегічне значення подальше утримання Бахмута, чи ні. Як передає "Коментарі", про це за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України сказав міністр оборони США Ллойд Остін.

США відреагували на рішення Зеленського залишитись у Бахмуті

Ллойд Остін. Фото: з відкритих джерел

Глава Пентагону насамперед наголосив на доблесті та наполегливості українських солдатів, які "зробили в Бахмуті дивовижні речі в Бахмуті". "Росіяни намагаються захопити Бахмут протягом семи місяців або близько того, і не дуже досягли успіху", — додав він.

"Що стосується значення Бахмута, я вказав би на той факт, що саме президент Зеленський вирішує, що є важливим і що і вимагає передислокації. Якщо він вирішить у певний момент часу передислокувати сили (з Бахмута), це, ймовірно, означатиме, що він робить це задля збереження переваги", — прокоментував Остін.

"Але незалежно від того, чи залишаються там (українські сили) чи ні, і як довго вони там залишаються — це рішення президента Зеленського та нічиє інше. І знову ж таки, наша мета — переконатися, що ми підтримуємо його, хоч би яким було рішення на полі бою", — наголосив він.

Міністр оборони США додав, що зараз союзники України працюють над військовою підтримкою, яка, сподівається, надасть Україні "можливість змінити динаміку на полі бою".

Минулого тижня, нагадаємо, Остін заявив, що місто Бахмут має більше символічне значення, ніж оперативне, і його падіння не обов'язково означатиме, що Москва відновила динаміку своїх військових зусиль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ мають змогу відновити ініціативу на фронті: прогноз Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини