Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американці виявили постачання шоломів з Китаю до РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці виявили постачання шоломів з Китаю до РФ

Тисячі шоломів були закуплені для ПВК "Вагнер" у Китаї

20 травня 2023, 22:07
Поділіться публікацією:

Угруповання "Приватна військова компанія Вагнера" через компанію-посередника наприкінці 2022 року закупило в Китаї 20 тисяч захисних шоломів – попри санкції. Про це, як повідомляють "Коментарі" пише Financial Times із посиланням на митні декларації.

Американці виявили постачання шоломів з Китаю до РФ

Ватажок ПВК "Вагнер" Пригожин

За даними видання, російська компанія Broker Expert загалом закупила у незначної компанії в Китаї чотири партії шоломів на суму близько 2 мільйонів доларів. Проходило це під час залучення зеків для війни проти України. У китайській компанії розповіли, що шоломи нібито не військові, а для геймвикористання, але подробиць не навели, зазначають журналісти. У деклараціях також йдеться про те, що ці обладунки не призначені для мілітарних цілей. Представник постачальника під час спілкування зі ЗМІ заявив, що йому нічого невідомо про Broker Expert, "ПВК Вагнера" та її керівника Євгена Пригожина. Посіпаки Пригожина повідомили Financial Times, що ватажок "Вагнера" не знає про існування Broker Expert, але видання виявило, що фірма постачала крам для російських бойовиків в Африці через порт у Камеруні.

Згідно з російськими митними деклараціями, Broker Expert у серпні минулого року відвантажила електрогенератори, зварювальні електроди та вогнетривкі ізоляційні матеріали підконтрольній Пригожину лісозаготівельній компанії в Центральноафриканській Республіці.

Тим часом, у Зеленського визнали, що рішення щодо отримання Україною F-16 вже ухвалено.

Україна може дозволити транзит російського аміаку

А Владислав Ващук взяв до рук зброю. Легендарний екс-гравець київського "Динамо" та національної збірної України тепер боєць Нацгвардії України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини