Головна Новини Суспільство події Україна може дозволити транзит російського аміаку: ЗМІ назвали ультиматум Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може дозволити транзит російського аміаку: ЗМІ назвали ультиматум Києва

За даними Reuters, Київ дозволить транзит російського аміаку лише за умови розширення зернової угоди

20 травня 2023, 11:00
Поділіться публікацією:

Як тільки настає час переговорів про продовження "зернової угоди", російська делегація ставить однією з умов її продовження дозвіл на транзит російського аміаку. Весь цей час Україна виступала категорично проти цього рішення. Але зараз усе може змінитись. Київ може погодитися на пропозицію Кремля, але натомість вимагатиме розширення зернової угоди. Як передає портал "Коментарі", з посиланням на джерело в українському уряді, повідомляє "Reuters".

Україна може дозволити транзит російського аміаку: ЗМІ назвали ультиматум Києва

Аміак. Фото: з відкритих джерел

Виданню стало відомо, що Київ розгляне можливість дозволити транзит російського аміаку через свою територію для експорту за умови, що нещодавно відновлена зернова угода буде розширена за рахунок включення більшої кількості українських портів і більш широкого спектру товарів.

Як повідомляється, Росія домагається відновлення поставок аміаку по трубопроводу з російського Тольяті в чорноморський порт Південний під Одесою, який розрахований на перекачування до 2,5 млн тонн аміаку на рік.

Раніше РФ експортувала 4,4 мільйона тонн аміаку на рік — 20% світових морських перевезень — до того, як в лютому минулого року вторглася в нашу країну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — позаду 450 днів відкритої війни Росії проти України, наша країна зустріла, відбиваючи чергові атаки ворожих дронів. Почастішали останнім часом і ракетні обстріли. Втрачаючи ініціативу на землі, у тому числі в районі Бахмута, росіяни все частіше вдаються до тактики повітряного – дистанційного – терору. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про головні висновки на цьому етапі війни, а також про перспективи подальшого розвитку подій.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кремль затягує гайки: що буде з російським солдатом, якщо той вирішить здатися в полон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини