Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені показали, як виглядав найбільший динозавр на Землі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядав найбільший динозавр на Землі (ФОТО)

У довжину динозавр був більше ніж 37 метрів

19 січня 2021, 08:59 comments3445
Поділіться публікацією:

В Аргентині були виявлені останки тварини, яка, за припущеннями вчених, могла бути найбільшою твариною, з тих, що коли-небудь ходили по Землі. Про це повідомляє видання Dailymail.

Вчені показали, як виглядав найбільший динозавр на Землі (ФОТО)

У провінції Аргентини знайшли останки найбільшого в світі динозавра - фото: з відкритих джерел

За інформацією джерела, кістки належать динозавру. Імовірно, він жив 98 млн років тому. Знайти його останки вченим вдалося в провінції Неукен, в мулистій заплаві. Місцеві палеонтологи виявили 24 хребці від хвоста істоти та деякі прилеглі до нього кістки таза. На думку дослідників, 98 мільйонів років тому провінція Неукен була домом для безлічі видів зауроподів, кожен з яких займав свою роль в екосистемі.

Вчені показали, як виглядав найбільший динозавр на Землі (ФОТО) - фото 2


Вчені показали, як виглядав найбільший динозавр на Землі (ФОТО) - фото 3


Судячи зі знайдених кісток, гігантський динозавр мав би довгу шию і хвіст. За словами вчених, довжина цього динозавра могла бути більше, ніж в одного з найбільших наземних тварин, що жили в цьому світі — Патаготітан. Його довжина становила приблизно 37 метрів, а вага — 55-57 тонн. Скільки точно важив динозавр, кістки якого були виявлені, вченим поки визначити не вдалося. Знахідка може допомогти експертам краще зрозуміти, як гігантські динозаври еволюціонували й жили мільйони років тому.

До слова, останки самого маленького у світі динозавра були знайдені в Китаї, в провінції Качин. За розміром тварину можна порівняти з найменшим птахом у світі — колібрі (5 см). Існував цей динозавр приблизно 99 млн років тому.

Вчені показали, як виглядав найбільший динозавр на Землі (ФОТО) - фото 4

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що в Тихому океані виявили гігантських слимаків, а також про те, що в Антарктиді в більш ніж 80 км від узбережжя виявили скелет невідомої істоти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини