Головна Новини Суспільство Наука та освіта У Тихому океані виявили гігантських слимаків (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тихому океані виявили гігантських слимаків (ФОТО)

Цих слимаків називають «морськими зайцями»

18 січня 2021, 10:55 comments2827
Поділіться публікацією:

Тихий океан є найбільшим і глибоким на планеті й в ньому мешкає безліч різних видів морських істот, серед яких і гігантські слимаки. Їх недавно помітили вчені під час вивчення вод океану і зробили кілька знімків.

У Тихому океані виявили гігантських слимаків (ФОТО)

виявлені гігантські слимаки / Фото: Getty Images

Дослідники відзначили, що довжина однієї особини досягає одного метра, а вага становить близько 14 кілограмів. Зазвичай їх помічають біля берегів Каліфорнії та Мексики, але трапляється це дуже рідко, в тих випадках, коли у слимаків починається сезон розмноження.

Цих гігантських слимаків ще називаються "чорним морським зайцем", в основному вони харчуються водоростями, які допомагають їм виробляти токсини, які захищають цих істот від великих риб. Тому, природних ворогів у слимаків в океані дуже мало. Але попри свої габарити, у воді вони пересуваються досить швидко.

Вважалося, що чорних морських зайців краще не чіпати руками через ті ж токсини, які можуть потрапити в організм людини й викликати проблеми зі здоров'ям. Але досвідчені сміливці спростували цей міф і довели, що процес безпечний.

У Тихому океані виявили гігантських слимаків (ФОТО) - фото 2
У Тихому океані виявили гігантських слимаків (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, нещодавно в одній з печер Румунії, яка була ізольована від світу 500 тисяч років, виявили отруйну сколопендру — вона поки є найбільшим її мешканцем, тому прозвана "королем печери".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені, активно вивчають водні маси та біологічне життя Антарктиди, виявили на морському дні дивних істот. Дослідники виявили скупчення морських лілій, яких до цього бачили лише на скам'янілостях, а також великих морських павуків з довгими ногами та маленьким тільцем і багатощетинкового черв'яка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини