Головна Новини Суспільство Наука та освіта У отруйній печері в Румунії виявили новий вид істот
commentss НОВИНИ Всі новини

У отруйній печері в Румунії виявили новий вид істот

Всього в печері учені змогли виділити 51 вид істот

22 грудня 2020, 10:40 comments1102
Поділіться публікацією:

34 роки тому в Румунії, недалеко від Чорноморського узбережжя була виявлена печера Мовіле, вона була ізольована від світу 500 тисяч років, тому не дивно, що в ній дослідники виявили унікальний біом.

У отруйній печері в Румунії виявили новий вид істот

вчені в печері знайшли новий вид тварин / фото: express-novosti.ru

Через те, що атмосфера печери сильно відрізняється від зовнішньої й містить високу концентрацію сірководню та аміаку, знаходиться в ній довго небезпечно для здоров'я. Тому, вчені поступово її досліджують, перебуваючи там не більше 5-6 годин. Вони опускаються по 20-метровій мотузці й залазять в тісні проходи, плавають  підводними каналами, щоб дістатися до центральної печери.

За час дослідження, експертам вдалося виявити в печері 51 вид безхребетних істот і найбільшим з них поки є отруйна сколопендра, яку назвали Cryptops speleorex ("король печери"). Також там мешкають п'явки, багатоніжки, павуки, водяні скорпіони, які харчуються речовинами, які виробляються з токсичного повітря.

Вчені підкреслюють, що 34 з 51 виявлених істот мешкають тільки в румунській печері Мовіле і більше ніде. Через те, що в печері постійно темно, більшість істот сліпі та безбарвні, вони навчилися по-новому харчуватися, розмножуватися і виживати без сонячного світла.

У отруйній печері в Румунії виявили новий вид істот - фото 2

Нагадаємо, нещодавно на території однієї з держав Південно-Східної Азії, вчені виявили новий вид мавп. У них довгий хвіст, сірий окрас, в навколо очей відмітини, які нагадують "великі окуляри". Цей вид назвали на честь вулкана, на схилах якого вони живуть.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що австралійські дослідники виявили дуже милий вид тварин. Ними виявилися сумчасті летяги — невеликі темноокі поссуми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини