Головна Новини Суспільство Наука та освіта «Назвали на честь вулкана»: вчені відкрили новий вид мавп
commentss НОВИНИ Всі новини

«Назвали на честь вулкана»: вчені відкрили новий вид мавп

Ці мавпи перебувають під загрозою зникнення

12 листопада 2020, 12:15
Поділіться публікацією:

На території М'янми — держави в Південно-Східній Азії, вчені виявили новий вид мавп. Таких пухнастих приматів в природі налічується близько 200 особин.

«Назвали на честь вулкана»: вчені відкрили новий вид мавп

попа-лангур | фото: CNN

Вчені відкрили новий вид мавп з довгим хвостом і сіруватим відтінком шерсті. Примати дуже моторні, живуть на деревах, а навколо очей у них є відмітини, які нагадують "великі окуляри". Населяють вони джунглі М'янми, хоча раніше були широко поширені в і центральній її частині. Однак, зараз мавпи перебувають під загрозою зникнення і всьому виною незаконна вирубка лісу і браконьєрство.

Новий вид назвали попа-лангур, на честь погаслого вулкана Попа, на схилах якого вони й живуть. Ця місцевість вважається заповідником і священним місцем для паломників, але не дивлячись на це, місце існування приматів під загрозою через діяльність людини.

Вчені заявляють, що попа-лангурів необхідно захистити, тому просять Міжнародний союз охорони природи додати їх у свій список тварин, які знаходяться на межі вимирання.

«Назвали на честь вулкана»: вчені відкрили новий вид мавп - фото 2
«Назвали на честь вулкана»: вчені відкрили новий вид мавп - фото 3

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Австралії вчені виявили новий вид тварин, які серйозно постраждали через пожежі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини