Головна Новини Суспільство Наука та освіта РПЦ запропонувала вивчати в школах вимерлу мову
commentss НОВИНИ Всі новини

РПЦ запропонувала вивчати в школах вимерлу мову

Раніше в РФ розкритикували, як "мертву мову", англійську, якою розмовляють півтора мільярда людей

25 травня 2023, 16:59
Поділіться публікацією:

У Російській православній церкві запропонували запровадити у шкільну програму РФ викладання церковнослов'янської мови. Про це повідомляють "Коментарі".

РПЦ запропонувала вивчати в школах вимерлу мову

Приклад церковнослов'янського друку

На думку церковників, це сприяло б у тому числі "реалізації курсу на збереження традиційних російських духовно-моральних цінностей та боротьби з іноземними запозиченнями у російській мові". Таке заявив голова Синодального місіонерського відділу Московського патріархату, член Вищої церковної ради РПЦ єпископ Луховицький Євфимій (Моїсеєв).

Він зазначив, що введення у шкільне навчання курсів церковнослов'янської мови було б також "важливим інструментом для адаптації або, як зараз кажуть, "інкультурації" мігрантів, нових жителів Росії".

Нагадаємо, що раніше голова Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що в РФ необхідно відмовитися від вивчення англійської мови, оскільки вона "мертва" .

Цю заяву В'ячеслав Володін зробив під час засідання Ради Парламентської асамблеї ОДКБ, що проходить у Мінську, коли посол Китаю в Білорусі Се Сяоюн звернувся до присутніх російською мовою.

"Коли наш товариш озвучує послання і ми його розуміємо… це дуже важливо. Давайте вивчатимемо свої національні мови, мови міжнаціонального спілкування, китайську мову. Англійська — це мертва мова. Все, час минув", – заявив спікер Держдуми.

Тим часом, росіянам пропонують попрацювати безкоштовно на виробництві снарядів.

А в ГУР відреагували на заяву про початок контрнаступу. В українській розвідці закликають не питати щодня, що з контрнаступом. Звільнення захоплених ворогом територій продовжується по всій лінії фронту. ЗСУ проводять як оборонні операції, так і реалізовують контрнаступальні заходи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини