Головна Новини Суспільство Скандали Заговорив: російський патріарх Кирило побачив в Україні "жахливе"
commentss НОВИНИ Всі новини

Заговорив: російський патріарх Кирило побачив в Україні "жахливе"

Російська православна церква не засудила напад Путіна на Україну

16 березня 2023, 16:17 comments2344
Поділіться публікацією:

Патріарх Російської православної церкви Кирило, який не засудив напад Путіна на Україну ні 24 лютого 2022 року, ні роком пізніше, побачив "жахливі діяння" в Україні. Про це він заявив у своєму сьогоднішньому відеозверненні, що засуджує ймовірне видворення з Києво-Печерської лаври ченців Української православної церкви (МП), які перебувають у його підпорядкуванні.

Заговорив: російський патріарх Кирило побачив в Україні "жахливе"

Патріарх Кирило не засудив Путіна за його напад на Україну

— Ультиматум державної влади на адресу Києво-Печерської лаври є жахливим діянням, яке можна порівняти із гоніннями на віру за часів безбожжя, — заявив глава РПЦ. На думку Кирила, виселення ченців УПЦ МП з території національного заповідника "Києво-Печерська лавра" є зневаженням "прав і свобод людини", гарантованим Конституцією України, Статутом ООН та Загальною декларацією прав та свобод людини.

Нагадаємо, що вже вранці 24 лютого глава УПЦ МП митрополит Онуфрій засудив напад Путіна на Україну та закликав патріарха Кирила зробити те саме. Глава РПЦ цього не зробив. Навпаки, багато ієрархів, священиків, ченців УПЦ МП, опинившись під окупацією, охоче пішли на співпрацю з рашистами.

Напередодні стало відомо, що РПЦ схвалила шанування ікон із зображенням загиблого колабораціоніста Стрємоусова та знищеного сепаратиста "Гіві". На фото освячення псевдоікон можна побачити одного з херсонських священиків УПЦ МП, який втік разом із рашистами.

Самі ченці та митрополит Павло (Лебідь) відмовляються залишати стіни Лаври.

Тим часом, народний депутат Микита Потураєв висловив припущення, що допомогти їм залишити стіни Лаври може "патріотично налаштована громадськість".

У відповідь на звернення Кирила прокоментував ситуацію навколо Лаври і Папа Римський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини