Головна Новини Суспільство події Папа Римський відреагував на "виселення" УПЦ МП із Лаври
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський відреагував на "виселення" УПЦ МП із Лаври

Понтифік похвалив людей, які присвячують своє життя молитві "незалежно від конфесії"

15 березня 2023, 17:18 comments5949
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск закликав до "поваги" до релігійних об'єктів в Україні. Свою позицію він озвучив після того, як українська влада назвала УПЦ МП крайній термін для звільнення Києво-Печерської лаври. У своєму щотижневому поводженні з площі Святого Петра понтифік закликав "воюючі сторони поважати релігійні об'єкти" та закликав людей більше присвячувати часу на молитву, "незалежно від конфесії", пише Sky News.

Папа Римський відреагував на "виселення" УПЦ МП із Лаври

Папа Римський Франциск. Фото: з відкритих джерел

Варто зазначити, що раніше до міжнародних організацій, а також до Папи Римського звернувся голова РПЦ Кирил. Він вирішив поскаржитися на українську владу до різних інституцій у зв'язку з тим, що заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір із монастирем УПЦ МП. Глава РПЦ попросив Папу Римського Франциска відреагувати та засудити дії Києва.

Варто зазначити, що Папа Римський неодноразово робив досить резонансні заяви та закликав Україну та Росію до мирних переговорів. Але за більше ніж рік повномасштабної війни понтифік так і не назвав Росію. Винною за війну проти України та вбивства тисяч українців.

Зазначимо, що з 29 березня священики УПЦ МП мають звільнити приміщення Києво-Печерської лаври через розірвання контракту про оренду на тлі порушення його умов.

У свою чергу, представники УПЦ МП відмовилися залишати будівлі, бо не бачить "юридичних підстав" для цього.

Водночас у Міністерстві культури України запевнили, що покинути територію Лаври доведеться всім, хто потрапив під санкції РНБО, зокрема митрополиту Павлу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні розповіли, коли цього року на Україну чекає найважча боротьба.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини