Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти молитимуться на ікони з ликами Стремоусова та Гіві: РПЦ дала добро
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти молитимуться на ікони з ликами Стремоусова та Гіві: РПЦ дала добро

Священнослужитель РПЦ приніс ікону до російських окупантів, яких згодом благословив на вбивства українців

10 березня 2023, 16:35 comments4279
Поділіться публікацією:

На одній із церемоній благословення російських військових на вбивства українців представники РПЦ поставили ікони із загиблим херсонським колаборантом Кирилом Стремоусовим та бойовиком "ДНР", відомим під прізвиськом "Гіві". Стремоусів, який запам'ятався своїми відео, в яких він вихваляв російських окупантів, зображений у ролі православного мученика у червоній рясі, з хрестом та німбом над головою. Як передає портал "Коментарі", фото у своєму Telegram опублікував журналіст та блогер Денис Казанський.

Окупанти молитимуться на ікони з ликами Стремоусова та Гіві: РПЦ дала добро

РПЦ повністю підтримує агресію Путіна. Фото: t.me/kazansky2017

"Цікаво, як це — йти в бій, усвідомлюючи, що твоя церква малює на іконах херсонського міського еб***, розчавленого російським танком, і благословляє тебе його ім'ям на смерть?", — поцікавився Денис Казанський.

Варто зазначити, що з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україні РПЦ не зайняла миролюбної позиції і навіть не закликала сторони до миру, діалогу, а навпаки, повністю агітувати росіян – підтримати рішення Путіна. Патріарх Кирило слідом за пропагандою неодноразово повторював, що вважає росіян та українців "одним народом". Крім того, на думку глави РПЦ, немає нічого поганого, щоби гинути на території чужої держави тих, хто проти росіян.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що стане крахом путінського режиму – чому все знову впирається у Крим.

Також видання "Коментарі" повідомляло — аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Російська Федерація організувала масований ракетний удар по Україні 9 березня в рамках своєї пропаганди в російському суспільстві, і щоб потішити росіян. А в Держдепі заявили, що США та союзники докладуть усіх зусиль, щоб такі ракетні удари РФ по Україні не стали нормою. При цьому подібні масовані атаки, на жаль, продовжуються вже давно. Чому Захід не поспішав дати Україні не лише ефективний щит, а й меч? Як ситуація може змінитися в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини