Головна Новини Суспільство Скандали В Росії затримали батька школярки, яка намалювала антивоєнний малюнок
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії затримали батька школярки, яка намалювала антивоєнний малюнок

Поліцію викликали вчителі та директорка

1 березня 2023, 17:47 comments1017
Поділіться публікацією:

Батька російської школярки з міста Єфрємов Тульскої області затримали та посадили до ізолятора тимчасового тримання після того, як його донька на уроці намалювала антивоєнний малюнок. Дівчинку, яку Олексій Москальов виховує сам, відправили до притулку. Інформацію про малюнок дівчинки силовикам донесли педагоги — вчителька та директор. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на BBC.

В Росії затримали батька школярки, яка намалювала антивоєнний малюнок

Малюнок Маші Москальової на уроці ІЗО

Навесні минулого року на уроці малювання шостикласниця Маша намалювала жінку с дитиною під синьо-жовтим прапором, в бік яких летять ракети з-під російського триколора. На малюнку також був напис "Нет войне", "Слава Украине". Після цього вчиталька Маші донесла про малюнок директорці, а остання викликала поліцію. Силовики провели "виховні" бесіди с батьком дівчинки. Вони склали на нього протокол, понятими виступили вчителі, які поставили свої підписи. Також батька та його доньку під вартою спровадили до відділку поліції.

Згодом Олексія Москальова, за рішенням суду, оштрафували на 32 тисячі рублів за "дискредитацію" російської армії, а саме — за його коментар в "Однокласніках". Після цього до школи приходили працівники ФСБ, які пропонували Маші очолити школярську ініціативу на підтримку російських військовослужбовців. 

Після цього через страх дівчинка перестала ходити до школи.

27 грудня 2022 року щодо Москальова порушили кримінальну справу (ч.1 ст. 280.3 КК РФ) за повторну "дискредитацію" російської армії. Приводом для справи стала публікація на сторінці в Однокласниках від 29 липня 2022 року. За словами чоловіка, на допиті його "били головою об стіну та об підлогу".

Нагадаємо, що в РФ оштрафували Вікіпедію. Також стало відомо, скільки в середньому живе російський військовий та для чого окупанти окопуються на Херсонщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини