Головна Новини Суспільство події Росія знову оштрафувала "Вікіпедію": за що та на скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову оштрафувала "Вікіпедію": за що та на скільки

Американська компанія Wikimedia Foundation відмовилась видалити з "Вікіпедії" статті

28 лютого 2023, 17:52
Поділіться публікацією:

На 25 тисяч євро (два мільйони рублів) оштрафував американську компанію Wikimedia Foundation, яка підтримує роботу онлайн-енциклопедії "Вікіпедія", сьогодні суд у Москві за відмову видалити статті про дії збройних сил РФ на війні проти України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

Росія знову оштрафувала "Вікіпедію": за що та на скільки

Росія проти Wiki

Росія вимагала у "Вікі" видалити статті про 74-у гвардійську мотострілецьку бригаду, 138-у окрему мотострілецьку бригаду, 92-у ракетну бригаду, а також про дії російських військових у Харкові, Лисичанську та Маріуполі під час війни проти України.

Раніше її оштрафували на три мільйони рублів за нібито "фейки" про дії російських військових в Україні, на два мільйони рублів за відмову видаляти статті про війну в Україні. Зокрема, РФ бажала видалення матеріалів "Ненасильницький опір громадянського населення України під час вторгнення Росії" та "Оцінка вторгнення Росії в Україну".

В останній статті, зокрема стверджується наступне:

"Одні дослідники стверджують, що дії Росії пояснюються фашистською природою режиму, вкоріненого В. Путіним: так, Тімоті Снайдер, розгортаючи у статті газети The Boston Globe свою думку (з книги "Шлях до несвободи: Росія, Європа, Америка", 2018) про прагнення Путіна реставрувати Радянський Союз у фашистській формі, кваліфікує російську тактику в ході війни як подібну до гітлерівської (англ. Hitler-like) — зокрема, у тому, що вона ґрунтується на брехні екстраординарного масштабу", — стверджується у статті Вікіпедії.  

В матеріалі "Ненасильницький опір громадянського населення України під час вторгнення Росії" говориться зокрема таке: 

"У ході вторгнення Росії в Україну в 2022 році відзначено низку фактів ненасильницького опору цивільного населення. Місцеві жителі організовували протести проти вторгнення Росії та перекривали рух російської військової техніки; у відповідь на це російські військові відкривали попереджувальний вогонь у натовпі протестуючих і, за даними слідства, поранили кількох протестуючих".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

дом

28 лютого 2023, 18:04

коли заходили солдати армії росии,вони стріляли у всіх ! хто був на вулицях,любий порух у вікнах(включаючі котів),можливо від страху...але вони як фашисти..


Новини