Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки в середньому живе російський військовий в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки в середньому живе російський військовий в Україні

Більшість із тих, хто був мобілізований на війну в Україну, зникли на Донбасі

1 березня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Середня тривалість життя російського загарбника на війні в Україні становить 60 днів, після чого з ним неможливо зв'язатися. Такого висновку дійшли кореспонденти видання "Новая газета. Европа", проаналізувавши 10 тисяч публікацій у групах VK про російських військових, що зникли безвісти.

Скільки в середньому живе російський військовий в Україні

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"60 днів — стільки, в середньому, солдати брали участь у війні до того, як перестали виходити на зв'язок. На пошуки йдуть місяці, а про долю як мінімум 85 військових їхнім родичам нічого невідомо навіть через півроку пошуків", — стверджують автори дослідження.

Зазначається, що деякі громадяни РФ досі намагаються знайти своїх рідних, які зникли після запеклого штурму Маріуполя. Тоді за взяття місті росіянам довелося сплатити величезну ціну, втрати ворога зашкалювали. Водночас, Міноборони РФ заперечує втрати і не допомагає шукати вбитих. Через це росіяни не можуть отримати компенсацію, ані навіть поховати близьких.

З початку повномасштабної війни у російській соціальній мережі VK опублікували оголошення про зникнення 1365 військовослужбовців. На думку журналістів, ця цифра дуже занижена, оскільки не всі росіяни пишуть про таке в соцмережах.

За словами лідера руху "Громадянин. Армія. Право" Сергія Кривенка, зниклі безвісти — це, в більшості випадків, загиблі, чиї тіла не знайдені.

Читайте також на порталі "Коментарі" — навіщо Володимир Путін зупинив участь Росії у договорі СНО-3 – чи є перспективи, що режим звалиться?

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна вступила у нову військову весну: які кроки та дії можуть наблизити нашу перемогу. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ватник

1 березня 2023, 16:54

Российские бойцы ездят в отпуск, а вот убитых всу-шников никт не ищет не хоронит.Живут мало. Пока зеля с со старым американским пердуном не положат тысячи украинценв в могилы. не успокоятся. Там свои интресы- земля, деньги.


Новини