Головна Новини Суспільство Скандали У Росії оштрафовано онлайн-кінотеатр за "пропаганду ЛГБТ"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії оштрафовано онлайн-кінотеатр за "пропаганду ЛГБТ"

Це перший штраф відеосервісу за "пропаганду ЛГБТ", призначений у Росії

2 червня 2023, 16:42
Поділіться публікацією:

Мировий суд у Санкт-Петербурзі визнав відеосервіс "Триколор Кіно та ТБ" винним у поширенні ЛГБТ-контенту серед неповнолітніх та оштрафував на 1,2 мільйона рублів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Роскомнагляд.

У Росії оштрафовано онлайн-кінотеатр за "пропаганду ЛГБТ"

В РФ заборонена "пропаганда ЛГБТ"

Через який фільм чи серіал на "Триколор Кіно та ТБ" було складено протокол, не уточнюється. Але в Роскомнагляді повідомили, що відеосервіс був оштрафований за статтею за поширення серед неповнолітніх інформації, що демонструє нетрадиційні сексуальні стосунки, або здатна викликати у неповнолітніх бажання змінити стать.

Представник "Триколору" на запит РБК відповів лише, що цей контент видалено, а чинне законодавство сервісом дотримується. Протоколи "у зв'язку з неприйняттям заходів" щодо обмеження доступу для неповнолітніх до матеріалів, де демонструються нетрадиційні сексуальні стосунки та немає відповідного попереджувального знака, Роскомнагляд склав відносно практично всіх великих онлайн-кінотеатрів. На даний момент відомство, як повідомив РБК його представник, склало 19 подібних актів. Але ці протоколи судами наразі не розглянуто, уточнили у Роскомнагляді.

У грудні 2022 року президент РФ Володимир Путін підписав закон, який забороняє в Росії "пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин, педофілії та зміни статі". З 2013 року в Росії вже діяв закон, який забороняє "гей-пропаганду" серед неповнолітніх — згодом заборону поширили на всіх.

Як передає Медуза, у січні 2023 року Роскомнагляд зайнявся розробкою критеріїв для визначення "ЛГБТ-пропаганди", а 17 квітня відомство затвердило відповідний наказ. Згідно з цим документом, інформацію визнаватимуть "пропагандою ЛГБТ", якщо вона відповідає одному або декільком критеріям, зокрема:

переконує у привабливості "нетрадиційних" сексуальних відносин, переваг і установок, а також формує позитивний образ осіб, які перебувають у "нетрадиційних" сексуальних відносинах;

формує "спотворене уявлення про соціальну рівноцінність" "традиційних" та "нетрадиційних" відносин;

виправдовує відмову від "традиційних" сексуальних відносин на користь "нетрадиційних";

викликає інтерес до "нетрадиційних" сексуальних відносин і сприяє зміні негативного ставлення на позитивне шляхом нав'язування відомостей про "нетрадиційні" сексуальні відносини;

обґрунтовує перевагу "нетрадиційних" сексуальних стосунків перед "традиційними".

Тим часом, у Зеленського відреагували на заяви Орбана про контрнаступ ЗСУ.

У МВС розповіли, хто відповідає за укриття та цілодобовий доступ до них.

А політолог розповів, де ще можуть розпочатися війни, окрім України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини