Головна Новини Суспільство Скандали У Чечні вилучили російські підручники: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чечні вилучили російські підручники: причина

У Чечні вилучили російські підручники з історії, написані екс-міністром культури Володимиром Мединським

23 вересня 2023, 17:58
Поділіться публікацією:

У Чечні заборонили підручник історії, який написав один із подвижників Путіна, екс-міністр культури Володимир Мединський. Про це повідомляють "Коментарі".

У Чечні вилучили російські підручники: причина

Мединский

За словами спікера парламенту Чечні Магомеда Даудова вилучити підручники з чеченських шкіл розпорядився Рамзан Кадиров.

У підручниках від екс-міністра культури РФ "поряд з бандерівцями, власівцями та іншими перераховані репресовані народи, перед якими офіційно вибачилися та підписали закони про повну реабілітацію", пояснив причину вилучення голова Російського конгресу народів Кавказу Алій Тоторкулов. Серед депортованих були й чеченці із спорідненими ним інгушами.

"На підставі фактів співпраці з окупантами карачаївців, калмиків, чеченців, інгушів, балкарців, кримських татар Державний комітет оборони в 1943-1944 роках прийняв рішення ліквідувати державні утворення цих народів усередині СРСР і піддати їх колективному покаранню — насильницькому переселенню (депортації). В результаті були репресовані не лише бандити та посібники ворога, а й безліч безвинних людей", — сказано в підручнику Мединського.

Щоб розмити відповідальність радянського керівництва, Мединський також повідомляє, що під час Другої світової війни до таборів було депортовано 120 тисяч громадян США японського походження. При цьому автор замовчує той факт, що це рішення було скасовано 1945 року, а чеченці та інгуші змогли повернутися з Казахстану на Кавказ лише після смерті Сталіна, після 1953 року. Кримські татари змогли повернутися до Криму лише під час розпаду Радянського Союзу, на початку 90-х.

Тим часом, у Севастополі екстрено перевіряють укриття: подробиці.

Екс-главу "Роскосмосу" зробили "сенатором" окупованої Запорізької області.

А Буданов розповів, чим відповість Путін на наступні удари Кримським мостом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини