Головна Новини Суспільство Скандали Представники Московського патріархату приїхали до Зеленського: мета візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Представники Московського патріархату приїхали до Зеленського: мета візиту

Митрополит Онуфрій та представники синоду УПЦ МП приїхали до президента

20 березня 2023, 14:15
Поділіться публікацією:

Представники синоду Української православної церкви Московського патріархату на чолі з головою УПЦ МП митрополитом Онуфрієм прибули до президента України та просять зустрічі з ним. За їх словами, вони хочуть донести до Володимира Зеленського своє бачення ситуації навколо Києво-Печерської лаври, полишити яку до 29 березня їм предписали державні органи влади. Про це повідомляють "Коментарі".

Представники Московського патріархату приїхали до Зеленського: мета візиту

До Володимира Зеленського прийшли представники УПЦ МП

Представники Офісу президента пропонують представникам УПЦ МП лишити письмове звернення. Останні наполягають на очній зустрічі — "по-людські". Аргументуючи це тим, що раніше, після обрання президентом, до лаври Володимир Зеленський прийшов особисто і тепер просять їх теж прийняти особисто.

За словами митрополита Климента, вони не отримали відповіді на свої численні звернення до президента. На їх думку, ситуація навколо УПЦ МП викривляється ЗМІ та посадовцями і вони хочуть донести свою позицію до Володимира Зеленського. Подальші дії УПЦ МП, за словами Климента, будуть залежати від "адекватності реакції" голови держави на їх прохання. Окремо він підкреслив, що віряни УПЦ МП також знаходяться в лавах ЗСУ та підтримують суверенітет  України.

Нагадаємо, що вже вранці 24 лютого глава УПЦ МП митрополит Онуфрій засудив напад Путіна на Україну та закликав патріарха Кирила зробити те саме. Глава РПЦ цього не зробив. Навпаки, багато ієрархів, священиків, ченців УПЦ МП, опинившись під окупацією, охоче пішли на співпрацю з рашистами. 

Тим не менше, своє звернення з приводу ситуації навколо лаври зробив і російський патріарх Кирило, який не засудив агресію Путіна проти України, але проявив активність після повідомленнь про можливе виселення ченців Києво-Печерської лаври.

Також свою думку щодо цієї ситуації висловив Папа Римський.

Очікується, що ченці УПЦ МП мають покинути лавру до 29 березня. В іншому випадку до них можуть застосувати силу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини