Головна Новини Суспільство Скандали Комісію Мінкульту не пустили до Лаври прихильники УПЦ МП
commentss НОВИНИ Всі новини

Комісію Мінкульту не пустили до Лаври прихильники УПЦ МП

Ченці Московського патріархату не хочуть залишати лавру

30 березня 2023, 12:42 comments1690
Поділіться публікацією:

Комісію Міністерства культури, яка мала проводити інвентаризацію майна "Києво-Печерського заповідника", сьогодні не пустили до лаври парафіяни УПЦ МП. Про це повідомляють "Коментарі".

Комісію Мінкульту не пустили до Лаври прихильники УПЦ МП

Прихильники УПЦ МП

"Ви стоїте тихо, смиренно, моліться. Але не може в жодному разі жодна комісія працювати, — заявив намісник лаври, митрополит УПЦ МП Павло. — У них немає жодних дозволів, немає жодних прав робити це. Чому? Тому що військовий стан, вони не повинні розривати жодних договорів. І коли закінчиться війна, лише через 4 місяці після цього вони можуть спілкуватися з нами. Вони також не мають рішення суду".

Крім цього, він також закликав парафіян знімати журналістів, які прийшли висвітлювати події у лаврі, але при цьому зазначив, що не треба нічого порушувати, оскільки представники ЗМІ "лізуть ось так". Павло додав також, що "журналісти незрозуміло, що за люди, вони не знають ні культури, ні поведінки" і "нехай Господь віддасть їм та їхнім дітям".

Нагадаємо, що заповідник "Києво-Печерська лавра" наказав ченцям Московського патріархату залишити до 29 березня лавру, але вони звернулися до суду. На підставі цього вони відмовляються залишати територію заповідника. При цьому митрополит Павло зробив злобну заяву, в якій назвав Зеленського та його оточення "зграєю". Але глава РНБО Олексій Данилов запевнив, що "виносити за ноги" з лаври нікого не будуть, оскільки це буде реалізацією плану ФСБ.

Комісія 30 березня мала перевірити дві будівлі.

Нагадаємо, що рішенням національного заповідника "Києво-Печерська лавра" ченцям УПЦ МП наказано до 29 березня залишити територію лаври. Формальною причиною є виявлені порушення при експлуатації приміщень. Втім, міністр культури Олександр Ткаченко у своєму інтерв'ю вказав також на небажання кліру УПЦ МП розривати свої стосунки з патріархом Російської православної церкви Кирилом, який не засудив агресію Путіна в Україні, а навпаки — підтримує російську армію.

Ткаченко зазначив, що чернече життя в лаврі триватиме і бажаючі залишитися в ньому ченці знають про певні "опції". Прихильники УПЦ МП вважають, що їх схиляють до переходу до Православної церкви України, яку вони вважають неканонічною.

Втім, вже стало відомо про те, що ризничий Києво-Печерської лаври архімандрит Авраамій звернувся до митрополита ПЦУ Епіфанію з проханням прийняти його до братії Києво-Печерської лаври, але вже під егідою ПЦУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Надія

31 березня 2023, 16:49

а в нас нема кому слідкувати за дотриманням законів? Поліція, наприклад, чим зайнята, що нема часу захистити закон?

Релігія - опум для народа

31 березня 2023, 11:57

Встановлюємо особи, виловлюємо поодинці.

Андрій

30 березня 2023, 14:24

росіяни вбивають дітей, жінок, старих. А віруючі москви гроші на це несуть павлу мерседесу. Хай їдуть ці російські віряни у москву і там моляться ! Які проблеми. Це не віряни, це чорти московські.

Сенс

30 березня 2023, 13:42

Быстро решение суда. Моментально ночью приставы все опечатали и полиция перекрыла три квартала радиус и ни одного журналиста в радиусе. Всех обнаруженных вывезли на опознание. Через два дня ПЦУ зашла и все приняла. Точка.

Тамара

30 березня 2023, 13:27

Чемодан - вокзал - россия: парафіянам УПЦ МП.


Новини